MasterChef Türkiye’de yapılan Kahramanmaraş usulü Pazı Sarması nasıl yapılır? ? Pazı Sarması malzemeleri nelerdir?
KAHRAMANMARAŞ USULÜ PAZI SARMA MALZEMELER
1 kg pazı
İç harcı için
2 su bar dagı pirinç
1 su bardağı zeytin yağ
1 tane kurusoğan
1 tane yeşil biber
1 tane kapya biber
1 tane domates
3 diş sarımsak
Yarım demet maydanoz
1,5 yemek kaşı biber salçası
1 tatlı kaşı somak ekşisi
Baharatlar
Karabiber
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 tatlı kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
İsteğe göre tuz
KAHRAMANMARAŞ USULÜ PAZI SARMA YAPILIŞI
Önce pirinçleri sıcak suyla üstünü bastıracak şekilde ıslayıp demlenmeye bırakalım.
Pirinçler demlenirken yağda soğan ve diğer malzemeleri de küçük küçük doğrayıp salçasını da katalım pirinçleri yıkayıp katalım
Bir su bardağı su ekleyip sumak ekşimizde ekleyip bütün baharatları da ekleyip suyunu çekene kadar pişirelim.
Ocaktan alıp maydanoz ekleyelim.
Pazılarımızı tek tek açıp içine iç harçtan bırakıp şekildeki gibi saralım sarmış olduğumuz pazılarımızı tencere sırasıyla dizelim
Ayrı bir yerde bir tatlı kaşı sumak ekşisi bir çay kaşı tuz üç dört bardak suyla üstünü basacak şekilde sosunu hazırlayıp pazılarımızın üzerine dökelim.
Su pazılarımızın üstüne bastıktan sonra sarma taşımız varsa sarma taşını bırakıp yoksa bir tabakla kapatalım.
Pazılarımızın suyu kaynayınca altını kısalım İsteye göre on 15 dakika daha pişirelim
(Kaynak: nefisyemektarifleri.com)