How It Works dergisinden Emily Cooke'un araştırmasında yer alan bilgilere göre; yediğimiz pizzalara tat veren mozzarella peynirinin çok da masum olmadığı detayı ortaya çıktı.
Sevilen manda sütü peynirinin ortaya çıktığı İtalya'nın Campania bölgesindeki iki mandıradan alınan manda mozzarella örneklerini inceleyen bilim insanları, peynirlerin yapılışındaki küçük farklılıklara rağmen, aynı iki mikrop grubunun hakim olduğunu ortaya çıkardı.
Streptococcus olarak bilinen küresel, zincir oluşturan bir bakteri cinsi ve Lactobacillus adi verilen çubuk şeklindeki bir bakteri cinsinin peynirde yer aldığı belirtildi.
İÇİNDEKİ MİKROPLAR TADINI EŞSİZ KILIYOR
Yakın zamanda yapılan bir çalışmada araştırmacılar, peynirlerin işlenme sürecinin ve ham içeriklerinin onlara farklı mikrobiyal profiller kazandırdığını, bunun da muhtemelen dünyaca ünlü lezzetlerinin ortaya çıkmasına yardımcı olduğunu buldu.
BAKTERİ MİKTARI AZALDI
İki mandıranın doğal peynir altı suyu starterlerinde ve kesilme sırasında peynirlerde Lactobacillus ve Streptococcus bakterileri baskındı. Kesmeden sonra, her iki mandıranın örneklerinde Lactobacillus miktarı arttı ve Streptococcus miktarı azaldı, bunun nedeni muhtemelen bakterilerin artık germe işlemine eşlik eden ısı stresine maruz kalmamasıdır.