MALİYECİ KAPIYI HER AN ÇALABİLİR!

MALİYECİ KAPIYI HER AN ÇALABİLİR!

MALİYECİ KAPIYI HER AN ÇALABİLİR!

Maliye Bakanlığı ev ev dolaşarak kiracı-ev sahibi bilgileri toplayıp kütük çıkaracak

Ankara’dan başlayan uygulama, yakında tüm illere yayılacak. Kiracı ve ev sahipleriyle ilgili tüm bilgiler toplanarak bir kütük oluşturulacak. Elden kira alanların yanı sıra, kira gelirinin vergisini ödemeyenler de tek tek belirlenecek.

Maliye kapıda bitecek!
Maliye Bakanlığı, kira gelirleri ve kentsel rantların vergilendirilmesi için kapı kapı dolaşarak, ev sahibi ve kiracılar hakkında kütük oluşturacak

Ankara Vergi Dairesi Başkanlığı’nın uygulamaya koyduğu, daha sonra diğer illere de yayılacak olan çalışmada, bütün evlere gidilerek tespit yapılacak. 400 Maliyeci, çalışma kapsamında, kiraların yüksek seyrettiği semtlerden başlayarak, bütün Ankara’yı taramaya başladı. Özellikle hafta sonları gerçekleştirilen çalışma sırasında, ev sahibi ve kiracılarla ilgili tüm bilgiler bir tutanağa işleniyor.

Vergi kaçağı önlenecek
Ankara Vergi Dairesi Başkanı Şinasi Candan, 3 hafta önce başlatılan çalışmayla şu ana kadar 40 bin evde tespit yapıldığını bildirdi. Çalışma kapsamında bir kütük oluşturulacağını bildiren Candan, “Bankalar aracılığıyla ödenen kira bilgilerini de alacağız ve adına kira yatırılan ev sahiplerini belirleyeceğiz. Böylece elden kira alanların yanı sıra, kira gelirinin vergisini ödemeyenler de tek tek tespit edilecek” dedi.