Mahkeme heyetine şok: Silivri'nin tavanı çöktü!

Mahkeme heyetine şok: Silivri'nin tavanı çöktü!

Mahkeme heyetine şok: Silivri'nin tavanı çöktü!

SİLİVRİ Cezaevi’nde görülen İkinci Ümraniye davası, dün ilginç bir kazaya sahne oldu. Salonun asma tavanından bazı parçalar, mahkeme heyetinin üzerine düştü. Olayda şans eseri yaralanan olmadı. Hakim Şengün, can güvenliği riski gerekçesiyle duruşmayı 23 Kasım gününe erteledi.

Silivri’nin tavanı çöktü
Silivri Cezaevi’nde görülen İkinci Ümraniye davası, dün ilginç bir kazaya sahne oldu. Salonun asma tavanından bazı parçalar, mahkeme heyetinin üzerine düştü. Olayda şans eseri yaralanan olmadı

Haber: Salim YAVAŞOĞLU
İkinci Ümraniye davasının görüldüğü salonda dün ilgin bir olay yaşandı. Asma tavanın parçası mahkeme heyetinin üzerine düştü, şans eseri yaralanan olmadı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesindeki salonda görülen davanın 18. duruşması dün yapıldı. Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, tutuklu sanık Cumhuriyet Gazetesi Ankara Temsilcisi Mustafa Balbay’ın ikinci defa gözaltına alındıktan sonra Cumhuriyet savcılarına ve mahkemeye verdiği ifadeler okuduğu sırada,  heyetin bulunduğu kürsüye asma tavandan parçalar düştü. Başkan Şengün’e de değen parçalar nedeniyle duruşmaya ara verildi. Bu sırada, izleyiciler arasında “Bunu da Ergenekon yaptı” şeklinde espriler ve gülüşmeler oldu.

Teknik ekip inceleyecek
Verilen aranın ardından Başkan Şengün, bu şekilde duruşmaya devam edilmesinin can güvenliği açısından risk taşıdığını kaydederek, tamirat yapılması için duruşmayı 23 Kasım Pazartesi gününe ertelediğini bildirdi. Öte yandan, Adalet Bakanlığı, asma tavandaki ses yalıtımını sağlayan bazı parçaların salona düştüğü bilgisinin alınmasının ardından harekete geçti. Adalet Bakanlığı Teknik İşler Daire Başkanlığı ile Ceza ve Tevkif Evleri Genel Müdürlüğü görevlilerinden oluşan bir teknik heyet, inceleme yapmak ve gerekli önlemleri almak üzere İstanbul’a gönderildi. Mahkeme salonunda daha önce de su basknıı olmuştu. İstanbul’da etkili olan yağış, Ergenekon davasının görüldüğü Silivri Cezaevi’ni de vurmuştu. Duruşma salonunu su bastı, kafetaryanın çatısı çökmüş, duruşmaya ara verilmişti.

Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde görülen Ümraniye davasında daha önce de salonu su basmış, kafeteryanın çatısı çökmüştü.