Mahkeme erişim engeli getirmişti: Oda TV’de yeni gelişme

Mahkeme erişim engeli getirmişti: Oda TV’de yeni gelişme

Libya’da şehit olan bir MİT mensubunun görüntülerinin paylaşılması sonrası mahkeme kararı ile erişim engeli konan Oda TV, yayınlarına farklı bir adresten devam ediyor.

Oda TV Genel Yayın Yönetmeni Barış Pehlivan, Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Muhabir Hülya Kılınç’ın şehit MİT mensubunun cenaze töreninin görüntülerinin paylaşıldığı haber nedeniyle tutuklanması ile birlikte internet sitesine gelen erişim engeli kararı sonrası yeni bir gelişme yaşandı.

Mahkeme kararı ile önce tutuklanmaların nedeni olan habere sonra da internet sitesine erişim engeli kararı gelmesinin ardından Oda TV yayınına farklı bir adreste devam ediyor. Oda TV’nin yayınlarına odatv.com.tr adresinde sürdürdüğü görüldü.

odaaa.JPG

NE OLMUŞTU

Oda TV Sorumlu Haber Müdürü Barış Terkoğlu ve Muhabir Hülya Kılınç, Libya’da şehit olan bir MİT mensubunun görüntülerinin yayınlanması ile ilgili yürütülen soruşturmada tutuklanmıştı. Terkoğlu ve Kılınç’ın tutuklanmasından birkaç gün sonra ise Oda TV Genel Yayın yönetmeni Barış Pehlivan tutuklandı. Ayrıca önce soruşturmanın nedeni olan habere, sonrasında ise internet sitesinin tamamına erişim engeli gelmişti. Oda TV’nin avukatları siteye erişim engeli getirilmesine itiraz etmişti.