Lübnan'ın başketinde büyük patlama

Lübnan'ın başketinde büyük patlama

Beyrut'un Güney Bölgesi'ndeki Dahieh Banliyöleri'nde patlama meydana geldi. Bölgeden dumanlar yükseliyor

Beyrut'un Güney Bölgesi'ndeki Dahieh Banliyöleri'nde İsrail'in hava saldırısının neden olduğu iddia edilen bir patlama meydana geldi. Patlamanın gerçekleştiği yerden çok miktarda duman çıkıyor.

Golan Tepeleri’ne düzenlenen saldırının ardından İsrail’in vereceği yanıt beklenirken bu saldırının gerçekleşmesi Tel Aviv yönetimin misillemesi olarak yorumlandı.

İsrail ve ABD gençlerin hayatını kaybettiği saldırıdan Lübnan’daki Hizbullah’ı sorumlu tutmuş, Hizbullah ise saldırıyla ilgilileri olmadığını belirtmişti.

İSRAİL SALDIRIYI DOĞRULADI

İsrail Ordusu, saldırının kendileri tarafından gerçekleştiğini doğrulayarak işgal altındaki Golan Tepeleri’ne yönelik saldırıya misilleme yapıldığını duyurdu. Açıklamada Golan’daki saldırıdan sorumlu Hizbullah komutanının hedef alındığı belirtildi.

HİZBULLAH KOMUTANI FUAD ŞÜKR HEDEF ALINDI

İsrail basını, İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın üst düzey danışmanlarından Fuad Şükr'ü hedef aldığını bildirdi. IDF, daha önce saldırıda geçtiğimiz cumartesi günü Golan Tepeleri’nde yer alan Majdal Shams'a düzenlenen saldırının arkasındaki Hizbullah komutanının hedef alındığını açıklamıştı. Lübnan basını ise, saldırıda Beyrut’un güneyinde Şiilerin yoğun olarak bulunduğu Dahieh banliyösünün hedef alındığını ifade etmişti.

Birkaç yıl önce Hizbullah'ın hassas füze projesinin komutanı olarak atanan Fuad Şükr, 1983'te Beyrut'ta ABD’ye ait askeri üsse düzenlenen bombalı saldırıdaki rolü nedeniyle ABD tarafından arananlar listesinde yer alıyor.

Reuters'in yer alan habere göre, İsrail devlet televizyonu hedef alınan Fuad Şükr'ün saldırıda öldüğünü açıkladı.

GOLAN TEPELERİ'NE SALDIRI

İsrail'in işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesindeki futbol sahasına roket isabet etmesi sonucu aralarında çocukların da yer aldığı 12 kişinin hayatını kaybetmiş, 17'si ağır 35 kişinin de yaralandığı duyurulmuştu.

İsrail ordusu, "ellerindeki istihbarat ve yaptıkları değerlendirme sonucunda" roketin Lübnan'ın güneyindeki Şeba beldesinin kuzeyinden ateşlendiğini belirterek, Lübnan Hizbullahı'nın sorumlu olduğunu iddia etmişti.

image-750x422-66a91dae7e6a6.jpg

v24534634634-1722359846.jpg

İlgili Haberler