Lafla, temenniyle sorun çözülmez!

Lafla, temenniyle sorun çözülmez!

Lafla, temenniyle sorun çözülmez!

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay’ın ’açılım’ için suçladığı muhalefetten sert tepki geldi. MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, “Daha yeni 4 şehit verdik. AKP ülkeyi azınlık cehennemine dönüştürüyor” dedi. 

Dilekle ve temenniyle sorun çözmek istiyorlar
MHP Grup Başkanvekili Mehmet Şandır, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın açıklamalarının ’dilek ve temennilerden’ibaret olduğunu söyledi. “Bir ay oldu hangi gelişme var? Dün 4 şehit verdik, milletin gündemi o. Başbakan Erdoğan, ’Silahları bırakın masaya gelin’dedi. Başbakan’ın çağrısına kurşunla cevap veriyorlar. İçişleri Bakanı’nın bir vicdan muhasabesi yapması gerekmiyor mu?” ifadelerini kullanan Şandır şunları söyledi: AKP iktidarı, temenni ve tespitlerle sorunu çözmeye çalışıyor. ’Müzakere ediyoruz’diyorlar, neyi müzakere ediyorsunuz? 25 yıl oldu, 46 bin insanımız katledildi. 25 yıl önce PKK ’Ben bu bölgede bir devlet kuracağım’diyerek yola çıktı. Hiçbir şey, hiç kimse bu gerçeği değiştiremez. “ Projenin dış kaynaklı bir proje olduğunu ifade eden Şandır, ” Avrupa Birliği’nin tüm belgelerinde etnik ve inanç temelinde Aleviler ve Kürtlerle ilgili bir dayatma yok mudur? “ diye sordu. Şandır şunları kaydetti:

Ülke, azınlık cehennemi olur

Alt kimlikleri özne yapar, çözüm üretmeye çalışırsanız ülkeyi parçalarsınız. Etnik temele dayanan bir Kürt açılımıyla ikinci bir millet yaratmış olursunuz. 36 alt kimlik var. Diğer alt kimliklere de böyle bir çalışma yapılacak mı? Alt kimlik temelinde tartışmaya yaparsanız, o alt kimliği ayrıştırırsınız. Bu da ülkeyi böler. Bu ülkeyi azınlıklar cehenemine dönüştüyorsunuz