TV8'in ilgiyle takip edilen yarışma programı MasterChef 2020’de dün akşam bireysel dokunulmazlık oyunu için yarışmacılardan Kuzu sırtı yapılması istendi. Mehmet Şef’in özel tarifi “kuzu sırtı” tarifi ise bu dün akşam en çok meral edilenler arasında yer aldı! Peki, 20 Ekim MasterChef 2020’ye damgasını vuran Kuzu Sırtı nasıl yapılır? Mehmet Şef’in özel tarifi kuzu sırtı için gerekli malzemeler neler? Püf noktası nedir…
KUZU SIRTI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER:
MARİNASYON İÇİN:
KUZU SIRTI ( 1 KARSKİ)
KİMYON
YOĞURT
YENİBAHAR
TUZ
BİBER SALÇASI
BİBERİYE
ANA MALZEMELER:
PATLICAN
MISIR
KURU SOĞAN
MUSKAT
UN
PARMESAN PEYNİRİ
SÜT
TUZ
KARABİBER
KURU ERİK
TEREYAĞ
SUMAK
NAR EKŞİSİ
LİMON
CHİLİ BİBERİ
KIRMIZI KAPYA BİBER
YEŞİL KAPYA BİBER
KESTANE MANTARI
Marinasyon Nasıl Yapılır?
Yoğurt, biber salçası, kimyon, yenibahar, biberiye ve tuzu mayonez tenceresinde güzelce harmanlayıp etin sinirini ve yağını temizleyip marinasyonda en az 40 dakika dinlendiriniz.
Patlıcan Beğendi Nasıl Yapılır?
Patlıcan, kırmızı kapya biber, yeşil biber ve chilli biberini közleyiniz ve bir mayonez tenceresine sıcakken alıp güzelce streçledikten sonra 15 dakika kadar terlemesini bekleyiniz.
Bir tencerede orta ateşte tereyağ eritiniz, eriyen tereyağa 2 çorba kaşığı un ekleyiniz ve unun kokusu gidene kadar kavurunuz. Sütü çırparak yavaşça topaklanmayacak şekilde ekleyiniz. Topraksı tat için muskat rendeleyiniz ve kıvam aldıktan sonra közlediğimiz sebzeleri kabuklarından soyup fine brunoise doğrayıp beğendinin içine ekleyiniz. 5 dakika orta ateşte pişirdikten sonra ocaktan alıp rendelenmiş parmesan tuz ve karabiberini ekliyoruz.
Kuru Mürdüm Erik Sos:
Bir tencerede zeytinyağında küp doğranmış soğanları soteleyiniz. Yumuşayan soğanlara nar ekşisi, sumak, kuru mürdüm eriği, limon ve chilli biberi ve sebze suyu ekleyip 25 dakika kaynatınız. Ardından ince süzgeç yardımıyla sosu süzün ve kısık ateşte kıvam alana kadar çektiriniz.
Kuru Mantar: İnce slice şeklinde kesilmiş kestane mantarlarını tuz, karabiber ve zeytinyağı ile harmanlayıp iki fırın tepsisi arasına yağlı kağıdın üstüne mantar dilimleriniz dizin ve 40 dakika 100 derecede kurutunuz.
Püf Noktası: Marinasyondaki etleri fazla sosunu yanmaması için peçete yardımıyla siliniz ve döküm tavada her iki taraflarını mühürledikten sonra 8 dakika boyunca 190 derece fırında tereyağ ve biberiye ile pişiriniz.
KAYNAK: ACUNN.COM
Çocuklarda yüksek ateş riskli midir?
Obezite cerrahisi hakkında bilmeniz gerekenler
Saç dökülmesi ve kellik tedavisi nasıl yapılır?