Kuzu güveç nasıl yapılır? Kuzu güveç için hangi malzemeler gereklidir?

Kuzu güveç nasıl yapılır? Kuzu güveç için hangi malzemeler gereklidir?

Masterchef Türkiye'de 16 Kasım tarihindeki kaptanlık oyununda kuzu güveç yaptı. Peki kuzu güveç nasıl yapılır? Kuzu güveç için hangi malzemeler gereklidir? İşte detaylar...

Masterchef'de yapılan kuzu güveç üzerine akıllara bu yemeğin nasıl yapılduığuna dair araşrtırmalara girildi. 

KUZU GÜVEÇ İÇİN HANGİ MALZEMELER GEREKLİDİR?

1 soğan

3 domates

2 sivri biber

1 sarı dolmalık biber

3 diş sarımsak

1 tatlı kaşığı kekik

1 çay kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı tuz

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 su bardağı su

KUZU GÜVEÇ MASIL YAPILIR? 

Soğanın kabuklarını soyup küp doğrayın. Domatesleri ve sarı biberi de küp şeklinde doğrayın. Sarımsakların kabuklarını soyun. Eti yıkayıp suyunu süzdürün. Üzerine kekik serperek beklemeye alın. Güvecin içini zeytinyağı ile iyice yağlayın. Etleri güvecin tabanına yayın. Üzerine soğan, sarımsak ve sarı biberleri yerleştirin. En üste domatesleri ve sivri biberleri yerleştirin. Üzerlerine tuz, karabiber ve kekik serpin. Son olarak 1 su bardağı su ilave edin. Güvecin üzerini alüminyum folyo ile kapatıp ağır ateşte 40 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.