Kutsal emanetler yeniden sergileniyor

Kutsal emanetler yeniden sergileniyor

Kutsal emanetler yeniden sergileniyor

* Topkapı Sarayı’ndaki Peygamberimize ait eşyaların bulunduğu bölüm restore edildi

*  Elmas Kelime-i Tevhid de yeni sergilenecek kutsal emanetlerin en değerlilerinden.

Elmas Kelime-i Tevhid, altın askı kandili ile Kâbe kapısı perdesinin ilk defa yeralacağı salon, bayram sonrası ziyarete açılıyor

Hz. Peygamber’in (S.A.V) Sancak-ı Şerif, Hırka-i Şerif ’ve kılıcı gibi paha biçilmez manevi değeri olan eşyaların yer aldığı  Topkapı Sarayı’ndaki Kutsal Emanetler Dairesi, baştan aşağı yenilendi. Vatandaşlarımız ve yabancı turistlerin de büyük ilgi gösterdiği ve merakla yeniden  ziyarete açılacağı günü beklediği bölüm, Yavuz Sultan Selim’in 1517’de Mısır’ı fethinin ardından Hz. Peygamberimize ait bazı kutsal emanetlerin İstanbul’a getirilmesiyle oluşmuştu.
4.5 milyon YTL harcandı
Kutsal Emanetler arasında, Hz. Muhammed’in Mührü, Sakal-ı Şerifi, mektup ve ayak izleri, Kâbe’nin kapısı, anahtarları ve örtüsü ile Hz. Yahya’nın kol ve kafa kemiği röliği ve mahfazası, Hz. İbrahim’in tenceresi, Hz. Yusuf’un sarığı, Hz. Musa’nın asası da  yer alıyor. 40 hafız tarafından 24 saat Kuran-ı Kerim okunması geleneği, bölüm yeniden açılınca da sürdürülecek. Bölümlerin yeniden restorasyonunun  4,5 milyon YTL’ye mal olduğu belirtildi.

Topkapı Sarayı’nın 3. avlusunda yer alan Kutsal Emanetler Dairesinde korunan Hz. Muhammed’in kılıçları, yayı ve hırkası, kutsal emanetlerin  en önemli parçaları.

Kutsal Emanetler Dairesi, son 40 yılın en geniş kapsamlı restorasyon ve vitrin sistemi çalışmasıyla yepyeni bir görünüm aldı. Kâbe kapısı perdesi ise ilk kez sergilenecek.