Kurtulmuş: Kaybeden AKP ve CHP oldu

Kurtulmuş: Kaybeden AKP ve CHP oldu

Kurtulmuş: Kaybeden AKP ve CHP oldu

SP Genel Başkanı, AKP’nin, siyasal talepleri yerine getiremediği, CHP’nin ise, sosyal adaletten yana söylemi geliştiremediği için oy kaybına uğradığını belirtti

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, yerel seçimlerde AKP ve CHP’nin oy kaybına uğradığını belirterek  sonuçların hangi ölçü ile değerlendirilirse değerlendirilsin, partisinin ciddi bir başarı elde ettiğini söyledi. Kurtulmuş, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında yerel seçimlerin sonuçlarını değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı. Seçimlerin demokrasinin gelişmesi açısından önemli bir adım olduğunu ifade eden Kurtulmuş, tüm kazananları kutladı. Saadet Partisi’nin dikkat çekici bir ivme yakaladığını belirten Kurtulmuş, AKP’nin iktidarın tüm olanaklarını kullandığı bir kampanya yürüttüğünü savunarak, bu nedenle “asimetrik bir kampanya süreci” yaşandığını söyledi. Kurtulmuş, partisi tarafından “Fark var” sloganıyla yürütülen kampanyanın da bu başarı da etkili olduğunu belirtti. Partisinin yeni siyaset tarzının vatandaşlar tarafından dinlendiğini, algılandığını ve ciddiye alındığını dile getiren SP Genel Başkanı, diğer partilerinse seçim meydanlarında anlamsız, faydasız polemiklerle vakit geçirdiklerini savundu. Kurtulmuş, Saadet Partisi’nin kampanya süresince dil ve üsluba dikkat ederek, sorunları ve çözüm önerilerini ortaya koyduğunu anlattı. Kurtulmuş şöyle konuştu:

Önyargılar aşıldı
“Saadet Partisi etrafında çok ciddi sempati halkaları oluşmuştur. Ön yargılar aşılmıştır. 26 Ekim 2008 tarihinde yapılan kongre sonrasında oluşturulan yeniden yapılanma süreci toplum tarafından desteklenmiştir. Bu seçimler bir işaret fişeği olacak demiştik, evet millet Saadet Partisi için bir işaret fişeği atmıştır. Bu seçim Saadet Partisi için zor son seçim, iktidar partisi için ise kolay son seçim olmuştur. Bu seçimin kaybedeni AKP ve CHP’dir.” Kurtulmuş, AKP’nin toplumsal gücün siyasal taleplerini yerine getiremediği için oy kaybettiğini, CHP’nin ise muhalefeti boyunca özgürlükçü, sosyal adaletten yana bir söylemi geliştiremediğini bu nedenle oylarını sayısal olarak artırmış olmasına rağmen kaybedenler arasında yer aldığını savundu. Kurtulmuş, seçim sonuçlarının SP’nin iktidar alternatifi olduğunu ortaya koyduğunu kaydetti.