Kurtulmuş erken seçim hazırlığında

Kurtulmuş erken seçim hazırlığında

Kurtulmuş erken seçim hazırlığında

SP lideri Numan Kurtulmuş, erken seçime hazırlanıyor. Kurtulmuş, “Ekonomik küçülme, sosyal dengesizlikler, sivil-asker ilişkileri, IMF ile görüşmeler gibi konular, erken seçimi Türkiye’nin gündemine getirecek” diye konuştu.

Kurtulmuş: Erken seçim kapıda
SP lideri Numan Kurtulmuş, Türkiye’nin önümüzdeki dönemlerde ekonomide yaşananlar yüzünden erken seçim havasına girebileceğini belirterek hazırlıklarını ona göre sürdürdüklerini söyledi

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, önümüzdeki dönemde Türkiye’nin, erken seçim havasına girebileceğini ifade ederek, hazırlıklarını ona göre sürdürdüklerini söyledi. Kurtulmuş, partisinin İçkale Otel’de düzenlenen il başkanları ve il müfettişleri toplantısında yaptığı konuşmada, son seçimlerde oy oranı bakımından giderek artan bir ivme yakaladıklarını belirterek, tanıtma stratejileri ve Türkiye gündemine getirecekleri konularla yaz sonuna kadar yeni bir seçime hazır bir parti olacaklarını kaydetti.

2 milyon üye
Yeni bir üye seferberliği başlatacaklarını bildiren Kurtulmuş, yıl sonuna kadar üye sayısını 2 milyona çıkarmayı planladıklarını dile getirdi. Saadet Partisinin, siyasal sistemde ihtiyaç duyulan bir parti olduğunun Türkiye’de büyük bir kesim tarafından kabul edildiğini belirten Kurtulmuş, ekonomik küçülme ve sosyal dengesizlikler, sivil-asker ilişkileri ve IMF ile görüşmeler nedeniyle önümüzdeki dönemde erken seçimin gündeme geleceğini savundu. Kurtulmuş, “Önümüzdeki dönemde Türkiye, bir erken seçim havasına girebilir” dedi. IMF ile görüşmelerde hükümetin bazı noktalarda direnme gösterdiğini ifade eden Kurtulmuş, “IMF ile anlaşmanın belli bir zamanlama ile Türkiye’nin gündemine getirileceğini” kaydetti.  (AA)

Erken seçim 2010’da
Kurtulmuş, ekonomide yılın ilk çeyreğinde yüzde 13,8 küçülme yaşandığını, ekonomide yaşanan bu süreçten dolayı 2010 yılında erken seçime gidileceğini düşündüğünü söyledi.