Kürt açılımına tepki çığ gibi

Kürt açılımına tepki çığ gibi

Kürt açılımına tepki çığ gibi

DAĞDAN inen PKK’lı teröristlerin serbest bırakılması ve zafer kazanmış kahraman edasıyla karşılanmasına tepkiler çığ gibi büyüyor. Dün de İstanbul, Muğla, Bingöl, Kayseri ve Bursa’da düzenlenen yürüyüş ve gösterilerde şehit aileleri ve gaziler, öfkelerini meydanlara taşıdı.

AKP’ye öfke çığ gibi...
Teslim olan PKK’lıların serbest bırakılmasına, şehit aileleri ve gazilerin isyanı bitmiyor. Yurdun dört bir yanında düzenlenen gösterilerde PKK’ya öfke meydanlara taşarken, AKP hükümeti protesto edildi

Dağdan inen PKK’lı teröristlerin zafer kazanmış kahraman edasıyla karşılanmasının ardından serbest bırakılmalarına tepkiler çığ gibi büyüyor. İstanbul, Muğla, Bingöl, Kayseri ve Bursa’da düzenlenen yürüyüş ve gösterilerde şehit aileleri ve gaziler, öfkelerini meydanlara taşıdı.


Meydanı bölücülere bırakma
İSTANBUL: Türkiye Kamu-Sen, Şehit Anneleri Derneği ve Türk Ocakları’na mensup bir grup, Maltepe’de “Cumhuriyete sahip çık meydanı bölücülere bırakma” adı altında yürüyüş gerçekleştirdi. Küçükyalı Tren İstasyonu’nda toplanan grup, ellerinde Türk bayrakları, şehitlerin fotoğrafları ve Atatürk posterleri ile dövizler taşıyarak, sloganlar eşliğinde Maltepe’ye doğru yürüyüşe geçti. Maltepe Meydanı’na ulaşan grup adına bir basın açıklaması yapan Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba, “Şehit verdiğimiz için üzülmüyoruz, devletin hakim ve savcılarının teröristlerin ayağına gitmesini kınıyoruz” dedi. Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan da “PKK’nın meşrulaştırılmasına müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu. Gruptakiler konuşmaların ardından dağıldı. Küçükçekmece Sefaköy Meydanı’nda toplanan grup da Türk bayrakları taşıyarak, terör örgütü aleyhinde sloganlar attı. Buradan yürüyüşe geçerek Küçükçekmece Meydanı’na ulaşan grup, daha sonra dağıldı.


Terör örgütüne lanet yağdı
BİNGÖL: Bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin organize ettiği bir miting ile sözde açılım kapsamında eve dönüş yasasından faydalanarak geri dönenlerin kahramanca karşılanmasına tepki gösterildi. Bingöl Şehit Aileleri, Malulleri ve İnsan Hakları Derneği (BİŞHAK), Ülkü Ocakları, Alperen Ocakları ve Bingöl Geçici Köy Korucuları Derneği (Bingöl GKK-Der) tarafından organize edilen miting, 1993 yılında teröristler tarafından kurşuna dizilerek şehit edilen 33 askerin isimlerinin yazıldığı Anıt Tepe’de bulunan şehitlikte yapıldı. Miting sırasında sık sık sloganlar atılarak  terör lanetlendi.


Sorumlusu bu iktidardır
KAYSERİ: PKK’lıların şovuna bir tepki de Kayseri’den geldi. Şehitlikte toplanan şehit aileleri ve gaziler, Cumhuriyet Meydanı’na kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından basın açıklaması yapan Şehit Aileleri Dernek Başkanı gazi Ali Yavuz, yaşananların sorumlusunun AKP iktidarının olduğunu söyledi. Yavuz, bir elinde kendisine verilen madalyayı, diğer elinde ise bir kurşunu göstererek, “Artık bir cebimde madalyamı, diğer cebimde arkadaşlarımı şehit, bizleri gazi eden kurşunu taşıyacağım” dedi.


Şehitlerin kemikleri sızlatıldı
MUĞLA: Üniversitesi öğrencileri, şehit aileleri ve gaziler, Kötekli Mahallesi’ndeki erkek öğrenci yurdu önünde bir araya geldi. Ellerinde Türk bayraklarıyla toplanan gruptakiler, “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Türk-Kürt kardeştir, ayrım yapan kalleştir. Şehitlerin kemikleri sızlatıldı” şeklinde slogan atarak bir süre yürüdü.


İstanbul Maltepe’de düzenlenen protesto yürüyüşüne, Şehit Anneleri Derneği Başkanı Pakize Akbaba ile Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Başkanı Hanefi Bostan da katıldı. Yürüyüş sonunda bir açıklama yapan Hanefi Bostan, “PKK’nın meşrulaştırılmasına müsaade etmeyeceğiz” dedi.


Kayseri Şehit Aileleri Dernek Başkanı Ali Yavuz, bir elinde kurşunu, diğer elinde ise kendisine verilen madalyayı göstererek, sözde açılım çerçevesinde PKK’lılara verilen tavize tepki gösterdi.


Bingöl’de, şehit edilen 33 askerin anısına yapılan şehitlik anıtı önündeki gösteride acılı aileler, şehit olan evlatlarının fotoğraflarını taşıdı.


Yağmur altında yürüdüler
Bursa’nın Gemlik ilçesinde, Orhangazi Caddesi’den İstiklal Caddesi’ne doğru, yağmur altında ellerindeki Türk bayrakları ve dövizlerle yürüyen gazi ve şehit yakınları, terör örgütü PKK aleyhine sloganlar attı. Yürüyüş sırasında, çevredeki esnaf ve vatandaşlar da ellerindeki bayraklarla gruba destek verdi. Yağışın hızlanması üzerine, yürüyüşü yarıda kesen grup, Gemlik Merkez Camii’nin avlusunda toplandı. Burada yapılan basın açıklamasında dağdan inen teröristlerin teslim olması sırasında yaşananlara tepki gösterildi.


Şehit ailelerinden mitinge çağrı
Türkiye Şehit Aileleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Hamit Köse, Türkiye’deki tüm şehit ailelerinin Habur sınır kapısında devlet töreniyle karşılanır gibi teröristlerin karşılanmasından rahatsız olduklarını belirterek, “Bu durumu protesto etmek için biz de Cumartesi günü Ankara’da Abdi İpekçi Parkı’nda tüm şehit ailelerinin katılımıyla bir miting düzenleyeceğiz” dedi. Köse şunları söyledi: “Ankara Valiliği’nden gerekli izni aldık. Şehit Aileleri teslim olan PKK’lıların şovundan derece rahatsızdır. Onlar bizim çocuklarımızın katili. Tüm vatandaşlarımıza ’Vatanına, şehidine, gazine sahip çık’ diye sesleneceğiz. Şehit Ailelerinin bu konuda derin yarası var. Rencide olduk. Bu nedenle tüm Türkiye’ye Abdi İpekçi Parkı’ndan sesleneceğiz.”