'Kürdistan' rezaleti

'Kürdistan' rezaleti

'Kürdistan' rezaleti

Kürt Mirasını Koruma Enstitüsü’nün Duhok’taki panelinde Türkiye, İran ve Suriye’nin bir bölümünü kapsayan sözde ‘Kürdistan’ haritasının asıldığı görüldü.

Kürt Yazarlar Birliği binasının girişinde asılan harita ile birlikte peşmerge reisi Mesut Barzani’nin resimlerinin  de duvarlarda asılı olduğu çekti.

Irak’ın kuzeyindeki Duhok kentinde bulunan, ’Kürt Mirasını Koruma Enstitisü’, Batman’ın Ilısu Barajı için tarihi Hasankeyf İlçesi’nin feda edilmemesi için panel düzenledi. Süleymaniye’nin ardından Duhok’ta ikincisi gerçekleştirilen panele beklenilenden fazla ilgi gösterildiği açıklanırken, Hasankeyf ile ilgili panelin düzenlendiği Kürt Yazarlar Birliği binasının girişinde Türkiye, İran ve Suriye’nin bir bölümünü de kapsayan sözde Kürdistan haritası asılı olduğu göze çarptı. Duhok Vali Yardımcısı, Kürt Yazarlar Birliği ve bazı öğretim görevlilerin katıldığı panel öncesi Hasankeyf resimleri de gösterildi. Kürt Mirasını Koruma Enstitüsü yetkilileri, Hasankeyf’ten günümüze kadar 16 medeniyetin gelip geçtiğini belirtti.