Posta’nın haberine göre; Diyetisyen Gülçin Işık, “Kurban Bayramı süresince genellikle yapılan hatalardan bir tanesi kurban eti kesilir kesilmez mangalı yakmak oluyor. Eğer eti dinlenmeden tüketirseniz bazı sindirim problemleri yaşayabilirsiniz bu nedenle etin mutlaka dinlendirilmiş olmasını tavsiye ediyoruz” dedi.
“YÜKSEK KEFİR YA DA YOĞURT GİBİ ÜRÜNLER TERCİH EDEBİLİRSİNİZ”
Açıklamasının devamında Gülçin Işık, “Etin bir-iki gün dinlenmesi yeterli ancak yine de bekleyemiyorsanız en azından akşam tüketmeye çalışın. Sabah kahvaltıya direkt et ile başladığınızda sindirim problemleri yaşayabilirsiniz. Etin dinlendirilmesiyle beraber sindirim de rahatlamış olacak. Yine de herhangi bir sindirim problemiyle karşılaşırsanız probiyotik içeriği yüksek kefir ya da yoğurt gibi ürünler tercih edebilirsiniz” ifadelerini kullandı.