Kur'an gerçekleri Ceviz Kabuğu'nda

Kur'an gerçekleri Ceviz Kabuğu'nda

Kur'an gerçekleri Ceviz Kabuğu'nda

Usta gazeteci Hulki Cevizoğlu, konusunun uzmanı konuklarıyla, din adına yapılan uydurmaları, eklemeleri, saptırmaları, sömürüleri ve din dışı akımları Kur’an ışığında deşifre ediyor.
Art 22-00

Ceviz Kabuğu, bu akşam yine milyonları uykusuz bırakacak

Din adına uydurmaların perde arkasında ne var?
Kur’an akılla çelişir mi?.. Kur’an aklı emrediyorsa, din adına yapılan uydurmalar, saptırmalar, sömürüler ve din dışı akımların arkasında hangi gerçekler yatıyor?..

Usta gazeteci Hulki Cevizoğlu’nun hazırlayıp sunduğu, tartışma programlarının lideri “Ceviz Kabuğu”nda bu akşam Kur’an’daki gerçekler masaya yatırılıyor. Programda şu konular ele alınarak, en yetkili ağızlardan yapılacak yorumlarla zihinlerdeki sorulara cevap aranacak.
Kur’an akılla çelişir mi?.. Kur’an aklı emrediyorsa, din adına yapılan uydurmalar, eklemeler, saptırmalar, sömürüler ve din dışı akımların arkasında hangi gerçekler yatıyor?.. Bugün “dinin kaynağı” saptırılmaya mı çalışılıyor?.. Müslümanların geri kalmışlığının nedeni yabancılar mı, İslam’ı yozlaştıranlar mı?..  Nasih ve Mensuh ayetler var mıdır?.. Farz olan namaz kaç vakittir, oruç 30 gün mü 3 gün mü farzdır, Kur’an’daki tesettür ve Miraç hadisesi nasıldır?.. “Kur’an dışı vahiy” ne demektir?.. Kur’an’da evrensel olmayan hükümler var mıdır?.. Tüm bu soruların yanıtlarını, “Hocaların hocası” lakaplı emekli ilahiyat profesörü Mehmed Said Hatiboğlu ve Doç.Dr. Özcan Taşcı canlı yayında Ceviz Kabuğu’nda veriyor.