Kuklalığa fena alıştı

Kuklalığa fena alıştı

Kuklalığa fena alıştı

Zebari, kuklalığa fena alıştı
İşgal altındaki Irak’ın Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, ABD’nin Irak’tan çekilmemesi gerektiğini söyleyerek, “Aksi halde ülkenin karışacağını” iddia etti

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari, ABD önderliğindeki işgal  güçlerinin Irak’tan erken çekilmesi halinde “Irak’ın çökebileceği ve bölgede çatışmaların çıkabileceği” uyarısında bulundu. Zebari, El Hürre televizyonuna verdiği demeçte, “Irak’tan Amerikan askerlerinin erken çekilmesi, Irak’ın çöküşüne neden olabilir, Irak’ı içerden parçalanmaya ve bölünmeye sürükleyebilir” dedi. Bölgedeki koalisyon güçlerinin Irak’tan erken çekilmesinin “bölgesel müdahaleler ve çatışmalara yol açabileceğini, bu çatışmaların bölgeyi savaşlara sürükleyebileceğini” belirten Zebari, bunun “büyük çapta mezhep çatışmalarına ve iç savaşa”da neden olabileceğini kaydetti. Askerlerin Irak’tan erken çekilmesi halinde, El Kaide’nin Irak’ta “gerçek ve önemli bir üs” kurma imkanı bulabileceğini söyleyen Zebari, Suriye’den Irak’a, intihar etmek ve sivil Iraklıları öldürmek için onlarca intihar eylemcisinin girdiğinin kanıtlandığını söyledi. Zebari, “Suriye’nin gerçekten güvenliği artırma isteği varsa bu sorunun Irak ve Suriye sınırlarında halledilebileceğini” düşündüğünü de ifade etti.

Bağdat kan gölü

Öte yandan Bağdat’ın kuzeydoğusundaki  intihar saldırısında 25’i polis 45 kişi ölürken 80 kişi de yaralındı. Irak’taki diğer saldırılarda 4 Amerikan askeri öldürüldü. Sünni Arap muhalifler ile El Kaide arasındaki mezhep çatışmasında ise 25 kişinin öldüğü açıklandı. Yetkililer 22 zanlının yakalandığını belirtti.

Zebari’nin ‘ABD kalsın’ dediği Irak’ta mezhep çatışmaları dün 25 can aldı. Polis karakoluna düzenlenen intihar saldırısında ise 45 kişi öldü, 80 kişi de yaralandı.