Küfürcüler baş köşeyi kaptılar

Küfürcüler baş köşeyi kaptılar

Küfürcüler baş köşeyi kaptılar

Türklüklüğe hakaretten yargılanan Orhan Pamuk ve Elif Şafak, Kültür Bakanlığı’nın desteği ile Frankfurt Kitap Fuarı’da baş tacı edilecek

Türkiye, 2008’de Frankfurt Kitap Fuarı’na konuk ülke olacak. Dünyanın en büyük kitap fuarı olma özelliğini koruyan bu organizasyon, bugün 59’uncu kez kapılarını açıyor. 14 Ekim’e kadar sürecek fuara 100 ülkeden 7 bin 300 yayınevi, 400 bin yeni yayınla katılıyor. Fuara, “Türkler bir milyon Ermeni 30 bin Kürt öldürdü” dedikten sonra Nobel ödülünü alan Orhan Pamak ile Baba ve Piç romanında Türk milletine hakaretler yağdıran Elif Şafak da katılacak. Yabancı yayıncıların Türk yazarların yayın hakkına talip olacağı fuardaki, Türkiye Ulusal Standı’nda büyük bir Orhan Pamuk köşesi oluşturulacak.

Şafak temsil edecek
10 Ekim Çarşamba günü Türkiye ulusal standının açılışının yapılacağı fuarda, 11 Ekim Perşembe günü Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın da katılacağı bir basın toplantısı düzenlenecek. Toplantıda, konuk ülke logosu ve sloganı ile konsepti anlatılacak. 14 Ekim Pazar günü ise geçen yılki konuk ülke Katalonya ile Türkiye’nin katıldığı ’bayrak teslim töreni’yapılacak. Türkiye adına ’bayrağı’ Elif Şafak’ın teslim almasıyla Türkiye resmen fuarın konuk ülkesi olacak. Pamuk ve Şafak’ın bu fuara katılacağı 2006’da Kültür Bakanlığı’nın resmi sitesinde duyurularak, Türk milletine hakaret yağdıran iki yazara destek verilmişti.