Küçük Yavuz kanseri yendi

Küçük Yavuz kanseri yendi

Küçük Yavuz kanseri yendi

7 yaşında lösemiye yakalanan Yavuz Selim Keçe, kurtulduğunu düşünürken 3 yıl sonra hastalık tekrarladı. Moralini yüksek tutan çocuk hastalığı ikinci kez yenmeyi başardı.

Konya’da yaşayan 13 yaşındaki Yavuz Selim Keçe, lösemiyi ikinci kez yenmeyi başardı. Baba Süreyya Keçe, 7 yaşındayken rahatsızlanan oğluna hastanede lösemi teşhisi konulduğunu bunun üzerine tedavisi için Ankara’ya gittiklerini söyledi. İlaç ve kemoterapi tedavisi görmeye başlayan oğlunun hastalığı kabullenemediğini ve sürekli hastaneden çıkmak istediğini söyleyen Keçe şöyle konuştu: “Hemen Lösemili Çocuklar Vakfı’na başvurduk. Oğlum kendisi gibi hasta çocuklarla bir araya gelince morali yükselmeye başladı. O çocuklarla tatile gitmesini, yemek yemesini ve tüm etkinliklere katılmasını sağladım. Moralini hep yüksek tuttuk. Üç yıllık tedavi sonrası da doktorlar oğlumun iyileştiğini söyledi. Ancak Yavuz Selim bir süre sonra tekrar rahatsızlanınca, apar topar Ankara’ya geri döndük.” Doktorların hastalığın tekrarladığını ve ilik nakli için tahlil yaptırmalarını istediklerini anlatan Süreyya Keçe, “Ben, eşim ve kızım tahlil yaptırrdık, ancak doku uyumu sağlanmadı. Oğlum yapılan ilaç ve kemoterapi tedavilerine ikinci kez de yanıt verince nakile gerek duyulmadı” diye konuştu.

’Artık okula gidebileceğim’
Yavuz Selim Keçe, bittiği söylenen hastalığın kendisini yenilemesi üzerine çok üzüldüğünü söyleyerek, “Aileme   hastalığı yeneceğime dair söz vermiştim ve başardım. Kanseri yenmenin mutluluğunu yaşıyorum” dedi. Lösemi hastalarına hiçbir zaman karamsarlığa kapılmamalarını öğütleyen Keçe, “İlik nakli için doku uyumu sağlanmadığında bile çok üzülmedim. Ailemin moral ve desteği sayesinde kanseri yendim” diye konuştu. Keçe, hastalığı nedeniyle eğitimine evde devam ettiğini ancak artık okuluna gideceği için çok mutlu olduğunu kaydetti.

Yavuz Selim Keçe, verdikleri moral ve destek sayesinde hastalığı yendiği babası Süreyya ve annesiyle mutluluk pozu verdi. Süreyya Keçe, oğlunu kaybedeceği düşüncesiyle bazen karamsarlığa kapıldıklarını belirterek, “Ama ona bunu hissettirmedik. Oğlum ikinci kez bu hastalığı yenmeyi başardı. Mutluluğumuz tarif edilemez” diye konuştu.

Tedavide moral çok önemli
Lösemili Çocuklar Vakfı Sosyal Hizmetler Sorumlusu Seçil Arı, vakfın hastanesinde tedavi gören Yavuz Selim gibi çocukları her yönden moralini yüksek tutmaya çalıştıklarını bildirdi. Bu tür çocukların bağışıklık sisteminin güçlü olması ve tedaviye olumlu yanıt vermeleri için moral ve motivasyonlarının sürekli yüksek tutulması gerektiğini anlatan Arı, “Çocuklar hastalığı tam olarak kavrayamıyor. Sadece kendilerinin hasta olduğunu ve acı çektiğini düşünüyor. Çocukların hastalıklarını ve ağrılarını unutturmak için elimizden geleni yapıyoruz” dedi.