Kriz, sonunda halkı meydanlara döktü!

Kriz, sonunda halkı meydanlara döktü!

Kriz, sonunda halkı meydanlara döktü!

On binlerce kişi, Kadıköy’deki mitinge katılıp “Krizin bedelini ödemeyeceğiz!” diye haykırdı.
 

İŞSİZLİK, yoksulluk ve krizin her geçen gün daha da ağırlaşan etkileri sonucu sabrı taşan vatandaş, sokağa döküldü. Sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği Kadıköy’deki mitinge katılanlar, sabah saatlerinde trafiğe kapatılan alana üzerleri tek tek aranarak alındı. Buna rağmen küçük çaplı provokasyon olayları yaşandı.

Kriz meydanlara indi!
İşsizlik ve yoksulluk vatandaşı sokağa döktü. Kadıköy Meydanı’nda düzenlenen mitinge katılan binlerce kişi, “Krizin bedelini ödemeyeceğiz” şeklinde slogan attı
İşçi sendikaları TÜRK-İŞ, DİSK ile KESK öncülüğünde ”Krizin Bedelini Ödemeyeceğiz: İşsizliğe ve Yoksulluğa Karşı Birleşik Mücadele, Emek ve Demokrasi Mitingi” Kadıköy İskele Meydanı’nda düzenlendi. Mitinge katılan on binlerce kişi AKP aleyhine sloganlar attı. Mitingde konuşan Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, onbinlerce kişinin toplanıp, umudu tercih ettiklerini belirterek, “Kriz fırsatçılığı yapanlara, krizin emekçileri yüreğinden vurmasına sebep olanlara karşı birleşmeyi tercih ettik” dedi.

Sözde değil, özde
Kumlu, işçilerin fabrikaların çalışmasını, kazandıklarıyla geçinebilmeyi, çocuklarını okutmayı ve memleket için çalışmak istediklerini, Türkiye’de üretilen her değerde işçilerin alın terinin olduğunu, Türkiye’nin AB kapısına gelmesinde de işçilerin çalışkanlığı ve demokrasi aşkının bulunduğunu söyledi. Kumlu, Türkiye’yi sözde değil, alın teri ve emekle sevdiklerini belirterek, şöyle devam etti:
Hükümete seslendi
“Sözüm kriz fırsatçılığı yapan işverenlere; krizi bahane ederek emekçilerin ekmeğiyle oynamayın. Bilin ki, ana babası işsiz çocukların vebali sizin üzerindedir. Hükümete sesleniyorum; bugün hükmediyor olabilirsiniz ama güç bizde. Güç, emeğiyle geçinen milyonlarca kadın ve erkekte. İşçilerin ekmeğini kaybetmesine yol açan politikaları terk edin. “ DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise krizin bedelinin emekçilere ödetilmek istendiğini ifade ederek, işten çıkarma, iş yeri kapatma, ücretsiz toplu izin verme gibi yollara başvurulduğunu savundu. Konuşmaların ardından miting olaysız bir şekilde dağıldı. (AA)


Özbek’e sahip çıktılar
Kadıköy İskele Meydanı’nda devam eden miting sırasında Türk Metal Sen’e bağlı bazı işçiler Mustafa Özbek lehinde sloganlar attılar. Bunun üzerine  DİSK’e bağlı Birleşik Metal İşçileri Sendikası’nın bir kaç uyesi Özbek karşıtı pankart açınca arbade çıktı. Daha sonra platformun diğer tarafında bulunan TÜRK-İŞ’e bağlı Türk Metal Sendikası üyesi 20-25 kişilik grup da ” Özbek nereye biz oraya “, ” Özbek’e uzanan eller kırılsın “ şeklinde sloganlar attı. Bir süre sonra da bu 2 grup arasında arbede çıktı. Gruplar, miting düzenleme komitesi görevlilerinin araya girmesiyle sakinleştirildi.