Kredi kartı ücreti 3 yılda bir alınacak

Kredi kartı ücreti 3 yılda bir alınacak

Kredi kartı ücreti 3 yılda bir alınacak

Kart ücreti üç yılda bir alınacak    
Yeni Sanayi Bakanı Nihat Ergün, Tüketici Yasası’nda değişiklik yapacaklarını belirterek, hazırladıkları 33 çerçeve maddeden oluşan taslak hakkında bilgi verdi. Bakanlar Kurulu imzasının ardından Meclis’e sevkedilecek taslakta yer alan bazı değişiklikler şöyle :

* Bankaların ayrı olarak ücretlendirdiği kredi kartı ücretleri üç yılda bir alınacak. kredi kartı üst limitleri Merkez Bankası tarafından belirlenecek.
* Tüketici, kredi sözleşmesinden 14 gün içinde vazgeçebilecek. Tüketici kredilerinde faiz oranı sabit, değişken veya aynı kredi için her iki yöntem eses alınarak belirlenebilecek.
* Tüketici ve konut kredisi sözleşmelerinde hayat sigortası zorunluluğu kalkacak. İsteğe bağlı hale getirilecek.
* Bankalar tüketiciye kredi vermeden en az 1 gün önce sözleşmeyle ilgili ayrıntılı bilgi vermek zorunda olacak.
* Tekstil firmaları bundan sonra 15 Ocak-1 Mart  ile 15 Temmuz- 1 Eylül tarihleri dışında indirim kampanyası yapamayacak.
* Otomobil, bilgisayar, cep telefonunda ikinci el satışlarda satıcının ayıplı maldan sorumluluğu en az 1 yıl olacak. Konut veya yazlıkta ise 3 yıldan az olmayacak.
* Kapıdan satış yapan firmaların sermayesi en az 50 bin lira olacak.
* Devre tatil ve paket tur sözleşmeleri AB’ye uygun olarak yeniden düzenlenecek
* Sadece kullanma kulavuz- ları değil ürün üzerindeki açıklayıcı bilgi de de Türkçe olacak. Örneğin otomobillerin gösterge ve kadranlarında yer alan yazılar Türkçe olacak.
* Tüm radyo ve televizyon kuruluşlarında 07.00-23.00 saatleri arasında, haftada 2 dakikadan az olmamak üzere tüketiciyi eğitici program yapma zorunluluğu olacak.
* Her firma kafasına göre tüketici ödülü veremeyecek. Ödül vermek için Bakanlıktan izin alınacak.
* Tüketici sorunları hakem heyetlerinin bağlayıcı karar alma sınırı 937 TL’den 2 bin TL’ye çıkarılacak.