Köyden kente gıda takviyesi

Köyden kente gıda takviyesi

Köyden kente gıda takviyesi

Tokat’ın Başçiftlik ilçesindeki vatandaşlar her yıl hasat mevsiminin ardından İstanbul’daki yakınlarına kamyon ve TIR’larla gıda maddesi gönderiyor.

Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde ekim ayında hummalı bir hazırlık başlıyor. İstanbul’da oturan yaklaşık 500 haneye ilçeden başta tahıl olmak üzere bir çok gıda maddesi kamyonlarla yollanıyor.

Köyden büyük kentlere göç edenler, buralardaki yakınlarının gönderdiği gıda maddeleri sayesinde ekonomik anlamda biraz daha rahatlıyor. 2001 ekonomik krizinde yaşanan görüntüler yeniden yaşanıyor. Hasat mevsiminin ardından her yıl Ekim ayında Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde hummalı bir hazırlık başlıyor. İstanbul’da yaşayan yaklaşık 500 hane Başçiftlikliye gönderilmek üzere hazırlanan ve tamamı yöreye ait olan patates, kuşburnu, pirinç, bulgur gibi kuru gıdalar ile konserve ve turşudan oluşan gıda maddeleri Başçiftlikliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin organizasyonuyla ilçeye gelen kamyon ve TIRlara yükleniyor.

Kamyonlarla gönderiyorlar
Bu yıl da hazırlanan çuvallar 2 TIR  ve 4 kamyonla İstanbul’a gönderildi. Çuvalların yüklenmesi işi ise derneğin düzenlediği, İstanbul’daki semtlere, oturma şemasına göre hazırlanan listeye uygun şekilde yapılıyor. Vatandaşlar yükleri karşılığı kilo başına 20 kuruş öderken kenttekiler bu sayede hiç değilse yemek derdini düşünmüyor.