Ensonhaber’de yer alan habere göre; Bazı yiyeceklerin vücutta kötü kokulara neden olduğunu ve bazı yiyeceklerin ise kötü kokuları önlediğini biliyor muydunuz?
Parfüm ve deodorantlara boşuna para vermeyin.
İşte kötü kokuları önleyen 5 mucizevi besin…
Çemen otu
Çemen otu tohumları ve yaprakları, vücudunuzdaki toksinleri yok edebilen koku önleyici özellikler içerir.
Yeşilçay
Yeşil çay ağız kokusunu, vücut kokusunu ve ayakların kötü kokmasını önlemeye yardımcı olabilecek antioksidan özellikler içerir.
Yapraklı sebzeler
Lahana ve ıspanak gibi yeşil yapraklı sebzeler, kokuya neden olan bileşikleri nötralize eden yüksek seviyede klorofil içerir.
Turunçgiller
Limon ve portakal gibi turunçgiller, vücudunuzda koku oluşturan bakterilerin büyümesini azaltabilecek toksin birikimini azaltmaya yardımcı olabilir.
Kakule
Yemeğinize kakule eklemek sadece lezzetini arttırmakla kalmaz, aynı zamanda doğal bir koku da katar.