Korsanlar dehşet saçtı

Korsanlar dehşet saçtı

Korsanlar dehşet saçtı

Somalili korsanlar Yemen açıklarında Japonya’ya ait petrol tankerine roketle
saldırdı. Tanker, hızını artırarak kurtuldu.

Dün sabaha karşı Yemen’in başkenti Aden kıyıları açıklarında meydana gelen olayda Somalili korsanlar, Japonya’ya ait petrol tankerine saldırdı. 150 bin tonluk “Takayama” adlı petrol tankerine, roket atan korsanlar ardından el bombası ve silah da kullandı. Suudi Arabistan’a giden tankere düzenlenen saldırıda yaralanan olmadığı, ancak tankerin petrol sızdırmaya başladığı belirtildi.

Ellerinden zor kurtuldu
Merkezi Kuala Lumpur’da bulunan Uluslararası Denizcilik Bürosu yetkilisi Noel Choong, tankerin hızlanarak korsanların çıkmasını engellemeyi başardığını ifade etti. Japonya Ulaştırma Bakanlığı yetkilisi Yoiçi Oda ise korsanların amaçlarının ne olduğunu henüz bilmediklerini söyledi. Japon sahil koruma görevlileriolayla ilgili araştırma başlattı.

İspanyol balıkçı teknesine saldırdılar 
Somali yakınlarındaki uluslararası sularda ton balığı avlayan  İspanyol balıkçı teknesi deniz korsanlarının saldırısına uğradı. İspanya’daki Bask özerk yönetim hükümeti, teknenin Bask’a kayıtlı olduğunu ve teknede 24 mürettebat bulunduğunu belirtti. Deniz korsanlarının el bombası atarak saldırdığı daha sonra da tekneye çıkan 3-4 silahlı korsanın teknenin kontrolünü ele geçirdiği ifade edildi. Korsanların fidye karşılığında balıkçı teknesini ve mürettebatı serbest bırakacağı, teknenin belirsiz bir yöne doğru hareket halinde olduğu açıklandı.

Fransız yatını da kaçırmışlardı
Somali açıklarında terör estiren deniz korsanları 5 Nisan’da da “LePonant” isimli lüks bir Fransız yatını 34 kişilik mürettebatıyla birlikte rehin almıştı. Korsanların iki tekneyle saldırarak ele geçirdiği lüks yattaki mürettebat, Fransız hükümetinin girişimleriyle, açıklanmayan bir anlaşmayla serbest bırakılmıştı.