Koronaya karşı kullanılan ilaçla ilgili şok gerçek ortaya çıktı. Ünlü doktor amaç tedavi değil diyerek açıkladı

Koronaya karşı kullanılan ilaçla ilgili şok gerçek ortaya çıktı. Ünlü doktor amaç tedavi değil diyerek açıkladı

Çocuk Kalp Sağlığı ve Cerrahisi ve Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Bülent Polat, korona virüs hastalarına tedavi için verilen ilaçların amacını anlattı. Dr. Bülent Polat, tedavide kullanılan 'Favipiravir' adlı ilaç için "Amaç, hastalığın ağırlaşma ve hastaneye yatış olasılığını azaltmak. Tedavi etmek değil. " diye konuştu.

ODA TV'de yer alan habere göre, Dr. Bülent Polat, korona virüs testi pozitif çıkan ve hastalığın ateş, öksürük, tat-koku kaybı gibi belirtilerini gösteren, yoğun bakım gerektirecek bir durumu olmayan hastalara evde ilaç tedavisi uygulandığını açıklayarak ilaçlarla ilgili bilgi verdi.

Çocuk Kalp Sağlığı ve Cerrahisi ve Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Bülent Polat, korona hastalarına uygulanan ilaçları ve tedavinin amacını anlattı.

ERKEN DÖNEM İÇİN VERİLİYOR

Dr. Bülent Polat,  “COVID tanısı konulan her hastaya Bakanlık tarafından 5 günlük HCQ ve Favipiravir tedavisi erken dönemde veriliyor. Favipiravir; ABD ve İngiltere’de kullanılmıyor, İtalya, İspanya, Fransa’da kullanılmıyor, Almanya ve Hollanda’da da kullanılmıyor. Hiçbir Batı ülkesinde yok. Neden? Çünkü bu ülkelerde etkinliğini gösterecek randomize çalışmalar yapılmadı veya çok yetersiz oldu. Peki, biz niçin kullanıyoruz? Favipiravir, Japonya kökenli, İnfluenza ve Ebola virüslerine karşı etkili olan bir antiviral ilaçtır. Japonya ve Çin’de çok olumlu çalışmaları vardı. Şu anda Japonya, Çin, Hindistan ve Rusya ‘da kullanılıyor. HCQ ise tıp tarihinin rekor düzeyde çalışılan ilacıydı. Yararı olduğunu bildiren yüzlerce çalışma yanında etkisi olmadığını gösteren de pek çok yayın oldu. Ancak RECOVERY dahil hiçbir çalışmada ciddi yan etki görülmedi.” dedi.

"AMAÇ HASTALIĞIN AĞIRLAŞMAMASINI SAĞLAMAK"

“COVID’e yönelik elimizde başka hiçbir etkili ilaç olmadığı için HCQ ile beraber Favipiraviri, bu iki ilacı erken dönemde kullanıyoruz” diyen Polat, “Amaç, hastalığın ağırlaşma ve hastaneye yatış olasılığını azaltmak. Tedavi etmek değil. Hastalığın erken döneminde kullanıldığında en umut verici tedavi olan “monoklonal antikor” ilaçlarının kullanıma girmesi ya da aşı uygulamalarının başlaması çok daha etkili olacaktır ve bu ilaçlara artık gerek kalmayacaktır. O zamanlara kadar mümkün olan en sıkı korunma şart.” diye konuştu.

 

İlgili Haberler