Bugüne kadar korona virüsüne karşı en etkili korunma yolları maske-sosyal mesafe ve hijyen üçlüsü.
Uzmanlar doğanın engin kaynaklarını bilimsel tekniklerle işleyerek bu sorunun üstesinden gelinebileceğine inanıyor.
Son birkaç ay içerisinde Covid-19 üzerinde etkili olabilen doğal koruyucular konusunda yürütülen araştırmaların sonuçları bilimsel dergilerde öncelikli olarak yayımlanıyor. İşte korona virüsle savaşan gribal enfeksiyonlara dur diyen o bitkiler.
Sarımsak
Soğan
Siyah turp
Limon
Antep fıstığı
Mevsiminde meyve ve sebzeler
Üzüm sirkesi
Kekik
Nane
Kara kovan balı
Polen
TAİWAN'DA KORONAYA KARŞI UÇUCU YAĞLARIN GÜCÜ ARAŞTIRILMIŞ
Bir diğer çalışma ise Taiwan'da yürütülmüş. Bitkilerin kokulu bileşenleri olan uçucu yağların Covid-19 üzerinde ne derece etkili olabileceği araştırılmış. Araştırmada 10 farklı uçucu yağın ACE2 (anjiotensin dönüştürücü enzim) reseptörleri üzerindeki etkisi araştırılmış. Bilindiği gibi ACE2 corona virüsünün vücutta öncelikli olarak bağlandığı reseptör. En yüksek oranda ağızda ve akciğerlerde bulunuyor. Bu uçucu yağlar arasında ıtır ve limon uçucu yağları corona virüsünün ACE2'ye bağlanmasını kuvvetle engellemiş. Bu araştırma hem hastalığın yayılmasının önlenmesi ve hem de tedavisi bakımından çok önemli. Bu karışımın koklanması suretiyle muhtemel bulaş yollarından biri olan burundan girişler de en aza indirilebilir