Korona virüs düşmanı bitkiler! Kış gelirken bol bol tüketmeyi unutmayın

Korona virüs düşmanı bitkiler! Kış gelirken bol bol tüketmeyi unutmayın

Son zamanlarda artan korona virüs sorunu ve yaklaşan kış mevsimi dolayısıyla kronik hastalıkların ve bağışıklık sisteminin düşük olması çok önemli hastalıklara davetiye çıkarıyor. Normal zamanlarda bile eksik etmememiz gereken bitkiler bu dönemde hayati bir önem kazanıyor. İşte Pandemi döneminde bağışıklığı çelik gibi yapan metabolizmayı hızlandıran bitkiler

Bugüne kadar korona virüsüne karşı en etkili korunma yolları maske-sosyal mesafe ve hijyen üçlüsü. 

Uzmanlar doğanın engin kaynaklarını bilimsel tekniklerle işleyerek bu sorunun üstesinden gelinebileceğine inanıyor.

Son birkaç ay içerisinde Covid-19 üzerinde etkili olabilen doğal koruyucular konusunda yürütülen araştırmaların sonuçları bilimsel dergilerde öncelikli olarak yayımlanıyor. İşte korona virüsle savaşan gribal enfeksiyonlara dur diyen o bitkiler.

Sarımsak

Soğan

Siyah turp

Limon

Antep fıstığı

Mevsiminde meyve ve sebzeler

Üzüm sirkesi

Kekik

Nane

Kara kovan balı

Polen

TAİWAN'DA KORONAYA KARŞI  UÇUCU YAĞLARIN GÜCÜ ARAŞTIRILMIŞ

Bir diğer çalışma ise Taiwan'da yürütülmüş. Bitkilerin kokulu bileşenleri olan uçucu yağların Covid-19 üzerinde ne derece etkili olabileceği araştırılmış. Araştırmada 10 farklı uçucu yağın ACE2 (anjiotensin dönüştürücü enzim) reseptörleri üzerindeki etkisi araştırılmış. Bilindiği gibi ACE2 corona virüsünün vücutta öncelikli olarak bağlandığı reseptör. En yüksek oranda ağızda ve akciğerlerde bulunuyor. Bu uçucu yağlar arasında ıtır ve limon uçucu yağları corona virüsünün ACE2'ye bağlanmasını kuvvetle engellemiş. Bu araştırma hem hastalığın yayılmasının önlenmesi ve hem de tedavisi bakımından çok önemli. Bu karışımın koklanması suretiyle muhtemel bulaş yollarından biri olan burundan girişler de en aza indirilebilir

 

İlgili Haberler