PANCAR
Pancarın kökü ve yeşillikleri, akciğer faaliyetlerini düzenlemeye yardımcı olur. Pancarın içindeki besin öğeleri, kan damarlarını rahatlatır, kan basıncını düşürür ve oksijen alımını dengeler.
BİBER
Biber güçlü bir C vitamini kaynağıdır. Özellikle sigara içenlerin C vitamini almaları oldukça önemli. Sadece bir orta boy atlı kırmızı biber tüketmek, önerilen C vitamini alımının yüzde 169'unu karşılayabilir.
ELMA
Düzenli olarak elma yemek akciğer fonksiyonlarını düzene sokar. Haftada beş veya daha fazla elma tüketmek KOAH riskini de azaltır. Bunu sağlayan da elmadaki C vitamini ve antioksidandır.
BAL KABAĞI
Beta karoten, lutein ve zeaksantin dahil olmak üzere karotenoidler açısından zengin olan bal kabağı antioksidan ve antiinflamatuar özelliklere sahip. Yüksek karotenoid seviyelerine sahip olan genç ve yaşlı bireylerin akciğer fonksiyonlarının daha iyi olduğu ortaya çıktı.
ZERDEÇAL
Zerdeçal, güçlü antioksidan ve anti-enflamatuar etkileri sayesinde genel olarak beden sağlığı için kullanılıyor. Zerdeçal akciğer fonksiyonunu desteklediği için özellikle sigara içenlerin düzenli olarak tüketmesi tavsiye ediliyor.
DOMATES
Likopen açısından zengin olan domates tüketmek astımı olan kişilerde hava yolu iltihabını ve KOAH oluşturma riskini azaltıyor.
YABAN MERSİNİ
Yaban mersini, malvidin, cyanidin, peonidin, delphinidin ve petunidin içeren zengin bir antosiyanin kaynağıdır. Hem akciğerleri korur hem de güçlendirir.
YEŞİL ÇAY
Antioksidan ve antienflamatuar özelliklere sahip olan yeşil çay akciğer sağlığı için olmazsa olmazdır.
KIRIMIZI LAHANA
Uygun fiyatlı zengin bir antioksidan kaynağı olan kırmızı lahana akciğerleri geliştirir ve korur.
ZEYTİNYAĞI
Zeytinyağı tüketmek astım gibi solunum rahatsızlıklarına karşı korunmaya yardımcı oluyor. Zeytinyağı açısından zengin olan Akdeniz diyetinin, sigara içenlerin yanı sıra KOAH ve astımı olan kişilerde de akciğer fonksiyonuna fayda sağladığı yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıktı.