Popüler bir tavuk yemeği haline gelen köri soslu tavuk yemeğini yapmak sanılanın aksine kolaydır. Tavuk ve köri baharatının muhteşem uyumuyla leziz bir yemek haline gelen köri soslu tavuk yemeği sevilen bir tavuk yemeği haline geldi. Peki, köri soslu tavuk nasıl yapılır? Köri soslu tavuk tarifinin malzemeleri neler?
İşte köri soslu tavuk yemeğinin yapılışını sizler için derledik..
KÖRİ SOSLU TAVUK MALZEMELERİ NELER?
- Yarım paket penne makarna (250 gr)
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 adet kuru soğan
- 3 parça tavuk göğüs eti
- 2 su bardağı süt (400 ml)
- 1 dolu tatlı kaşığı nişasta
- 1,5 tatlı kaşığı köri
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kekik
KÖRİ SOSLU TAVUK TARİFİ NASIL YAPILIR?
Öncelikle uygun bir tencerede makarnayı pişirmek gerekiyor. Makarnalar haşlanırken diğer taraftan soğanı yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayalım.
Doğradığımız soğanları kenara aldıktan sonra tavukgöğsünü küp küp doğrayalım. Güzelce doğradığımız tavuk etlerini sotelemek için, uygun bir tavaya sıvı yağını alalım. Üzerine kuşbaşı doğradığımız tavukgöğsünü ilave ederek güzelce kavuralım.
Etler suyunu çekip hafif renk aldıktan sonra üzerine doğradığımız soğanları ekleyerek kavurmaya devam edelim.
Soğanlar pembeleşip iyice kavrulduktan sonra üzerine; nişasta ile karıştırdığımız süt, köri, tuz ve kekik ilave ederek güzelce karıştırıp pişirelim.
Haşlanıp yumuşayan makarnanın suyunu süzelim ve kıvam alan sosun üzerine ilave ederek güzelce karıştıralım.