Komşunuz evinizi sattırabilir

Komşunuz evinizi sattırabilir

Komşunuz evinizi sattırabilir

Dikkat! Komşunuz evinizi sattırabilir
Meclis’den geçen Kat Mülkiyeti Yasası’na göre apartman aidatını ödemeyen komşunun evi mahkeme kararıyla satışa çıkarılabilecek

Meclisi’te kabul edilen ve apartmanlarda oturan herkesi yakından ilgilendiren Kat Mülkiyeti yeni değişiklikler getirdi. Yasaya göre hiç kimse evinde kafasına göre değişiklik yapamayacak, balkonlar rengarenk boyanamayacak. Dükkan ve galeriler için kolonlar kesilemeyecek. Binaların depreme karşı dayanıklı hale getirilmesini sağlayacak yasada en dikkat çeken konu ise geçimsiz komşular için yapılan düzenleme.

Borcunu öde evsiz kalma

Düzenlemeye göre, kooperatif kesintisi, apartman aidatı, bakım, onarım gibi konularda borcunu ödemeyen komşuları için hayatı çekilmez hale getirenlerin mahkeme kararı ile evlerinin satılması kararında zarara uğramaları önlenecek. Ev, davanın açıldığı tarihteki değil, hüküm verildiği tarihteki rayiç değerinden satılacak. Kat maliklerinden bir kısmı bu davayı açmak istemezse davayı öteki kat malikleri açacak ve hâkim, hüküm vermeden önce, devir bedeli ileride hak sahibine ödenmek üzere davacılara uygun bir süre verecek.