KOMİSYON AKP’NİN DERİN DEVLETİ GİBİ

KOMİSYON AKP’NİN DERİN DEVLETİ GİBİ

KOMİSYON AKP’NİN DERİN DEVLETİ GİBİ

İnsan Hakları Komisyonu Üyesi Ahmet Ersin, Okkır olayını henüz gündemine bile almayan komisyonu topa tuttu: Ortada ’insan hakkı’ ve ’yaşam hakkı’ ihlali var. Zaman zaman komisyonun AKP’nin derin devletinin uzantısı olduğunu düşünüyorum. Komisyon ya bu konuyla ilgilenmeli ya da lağvedilmeli.       

 

CHP’Lİ ERSİN İNSAN HAKLARI KOMİSYONU’NU ELEŞTİRDİ

AKP derin devletinin uzantısı gibi
CHP’li İnsan Hakları Komisyonu üyesi Ahmet Ersin, Kuddusi Okkır olayını henüz gündemine almayan komisyona sert suçlamalarda bulundu

Meclis İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu’nda, Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklanan ve yakalandığı kanser hastalığı nedeniyle tahliye edildikten sonra yaşamını yitiren Kuddusi Okkır olayıyla birlikte başlayan kavga giderek tırmanıyor. CHP İzmir Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu üyesi Ahmet Ersin, Okkır olayını henüz gündemine almayan komisyona sert suçlamalarda bulundu. Okkır olayının çok ciddi bir konu olduğunu, ortada ’insan hakkı ve yaşam hakkı’ihlali bulunduğunu belirten Ersin, “komisyon ne iş yapar, zaman zaman bu komisyonun AKP’nin derin devletinin uzantısı olduğunu düşünüyorum. Bu komisyon ya bu konuyla ilgilenmeli ya da lağvedilmeli” dedi. Bu hafta yapılması beklenen toplantıda Okkır olayıyla ilgili alt komisyon kurulmaması halinde Meclis Araştırma önergesi vereceklerini kaydeden Ersin, Komisyon başkanı Zafer Üskül’ün tavrını bir kez daha Meclis Başkanı’na şikayet edeceğini de bildirdi.  Ahmet Ersin, bu hafta yapılması beklenen toplantıda konuyu bir kez daha gündeme getirmeye hazırlanıyor.