Kocaya tükürmek boşanma nedeni

Kocaya tükürmek boşanma nedeni

Kocaya tükürmek boşanma nedeni

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kocanın yüzüne tükürmenin duygusal şiddete yönelik bir davranış olduğunu ve boşanma konusu yapılabileceğine karar verdi.

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, açılan bir başka boşanma davasında  kayınvalidenin yüzüne tükürmeyi de boşanma nedeni saydı. Kararda, “Davalı kadının sık sık haklı bir neden olmadan evi terk ettiği ve son defa kendisini getirmeye giden kayın validesinin yüzüne tükürüp, ’seni de kocamı da istemiyorum’dediği. Bu davranışın evlilik birliğini temelinden sarstığına” na yer verildi.

Kars’ta yaşayan A.Y. aleyhine kocası H.Y. tarafından açılan boşanma davasını reddeden yerel mahkemenin kararını bozan Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, ’kocanın yüzüne türükmek duygusal şiddettir“ dedi. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, kocanın yüzüne tükürmeyi boşanma nedeni saydı. Daire, aynı zamanda kayınvalidenin yüzüne tükürmenin de boşanma nedeni olabileceğini kaydetti. Yargıtay’ın emsal kararında şu görüşler dile getirildi: ”Davacı kocanın karısını dövdüğü, davalının ise kocasının yüzüne tükürdüğü anlaşılmaktadır. Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Boşanmaya karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır.