Kızını kaybetti oğluna kavuştu

Kızını kaybetti oğluna kavuştu

Kızını kaybetti oğluna kavuştu

GAZİANTEP’teki evinde çıkan yangında 1 yaşındaki kızı Çiğdem’i kurtarmayı başaramayan 9 aylık hamile Sevgi Satıl, yaşadığı büyük acının ertesi günü sezaryenle bir erkek bebek dünyaya getirdi. Genç anne, evlat acısı ve sevincini bir arada yaşadı.


Hem ağladı hem güldü
Sevgi Satıl, acıların ve mutluluğun en büyüğünü 2 günde yaşadı. 19 Şubat’ta evinde çıkan yangında kızı ölen Satıl, bir gün sonra dünyaya getirdiği oğluyla hayata tutunmaya çalışıyor

Gazintep’in Şahinbey İlçesi Kozluca Mahallesi’ndeki 2 katlı evde oturan Sevgi Satıl, 19 Şubat’ta kızı  Çiğdem’i sobanın bulunduğu  odada uyutup, alt kata kayınvalidesinin yanına gitti. Sobadan sıçrayan bir kıvılcımın halıyı tutuşturmasıyla evde çıkan yangın kısa sürede büyüdü. Eve geldiğinde her yeri alevlerin sardığını gören 9 aylık hamile Sevgi Satıl, kızını kurtarmak için alevlerin arasına daldı ve onu kurtardı.

Acı ve mutluluk karıştı
Vücudunda ağır yanıklar oluşan minik Çiğdem,  Çocuk Hastanesi’nden daha sonra annesinin de tedavi gördüğü, Avukat Cengiz Gökçek Devlet Hastanesi’ne sevk edildi ancak kurtarılamadı. Doğumuna 10 gün kalan Sevgi Satıl yangının heyecanı ve kızını kaybetmenin acısıyla doğum sancısı çekmeye başladı. 75’inci Yıl Kadın Doğum Hastanesi’ne sevk edilen Satıl,  bir gün sonra sezaryenle bir erkek bebek dünyaya getirdi.   

‘Allah bir evladımı aldı, birini verdi’
Eşi işsiz olan, evlerinin kül olduğu yangında tek çocukları olan kızını kaybeden 26 yaşındaki Sevgi Satıl, ‘Yıldıray’ adını verdiği oğluna sımsıkı sarılarak, “Allah bir evladımı benden aldı, birini verdi. Kızımın acısını unutmam mümkün değil ama artık oğlumuz için yaşayacağız. İnşallah eşim iş bulana kadar bize yardımcı olacak hayırseverler çıkar” dedi.