‘Kızım olmadan asla’ filmi gerçek oldu

‘Kızım olmadan asla’ filmi gerçek oldu

‘Kızım olmadan asla’ filmi gerçek oldu

Amerikalı bir kadının İran’dan kaçış öyküsünü anlatan “Kızım olmadan asla” filminde yaşananlara benzer bir olay Mısır’da gerçek oldu. Hülya Mulid, 1 yıl önce İstanbul’da tanıştığı Mısır’lı Muhammed Abdul ile evlendi ve Kahire’ye yerleşti. İki ay sonra farklı bir kültür ortamıyla karşılaşan Mulid’in Türkiye’ye dönmek istemesi üzerine eşi baskı ve şiddet uygulamaya başladı.

Eşi tarafından dövüldü

Evliliğinin son 6 ayını zorluklar içinde geçiren Mulid, bu dönemde hem eşinden hem de eşinin avukatından şiddet gördü. Mulid, polise gitmesine rağmen bir değişiklik olmadı. Bunun üzerini Mulid, şiddetli geçimsizlik davası açtı. Mulid’in komşusu olan bir Yunanlı, mahkemede şahitlik yapmasına rağmen, bunlar da gördüğü şiddetin son bulmasına yetmedi. Eşi Muhammed Abdul Mulid’in ailesi Mulid’i eve hapsetmek isteyerek, pasaportuna da el koydu.

Türkiye’ye gönderildi

Mulid, içtiği sulardan ve dezenfekte olmayan ortamdan dolayı 4 defa hasta oldu, bunların üzerine Türk Ticaret Müşavirliği’nden yardım istedi ve Kahire Ticari Müşavirliği’nin yardımları ile Türkiye’ye gönderildi. Çok kötü günler yaşadığını anlatan Hülya Mulid, şöyle konuştu: “Eşim ve avukatının şiddetine uğradım. Beni dövüp üzerime kutuları attılar. Başkaları bu durumu yaşamamak için dikkatli olsun. İki ülke arasında hukuki farklılıklar var. Her şey sonradan kabusa dönüyor.”

Sahte evrakla  evini mühürletti
Mısırlı eşinin sahte polis ve evraklarla evini mühürlettiğini, altınlarını çaldığını ileri süren Hülya Mulid, Türkiye’de, Mısır kanunları altında evlendiği için, eşinden almayı başardığı vekaleti mahkemeye deklare edecek. Bu arada, yabancılar ile Mısırlılar arasındaki evliliklerde bu tür sorunların sıklıkla yaşandığı bildiriliyor.