Kıyamet alameti!

Kıyamet alameti!

Kıyamet alameti!

İngiliz astronomlar, ilk kez yıldızının dönüşünün tersi yönünde yörüngede dönen bir gezegen keşfetti. Keşif,kıyamet alametlerinden en büyüğü olarak rivayet edilen ‘Güneş batıdan doğacak’ hadis-i şerifini hatırlattı

Ters yörüngeye fırlatıldı
KEELE Üniversitesi araştırmacıları, üniversitelerin oluşturduğu Wide Area Search for Planets (WASP) konsorsiyumu sayesinde yaılan gözlemde, bu gezegenin, başka bir gezegen veya bir yıldızla yakın  karşılaşma sonucu, ters yörüngeye fırlatıldığını düşünüyor.

Yıldızla aynı yönde olmalı
WASP’ın keşfettiği 17. dış gezegene WASP-17b adını veren astronomlar, bunların çok ender olduğunun düşünüldüğü görüşünde. Gezegenler, bir yıldızı da oluşturan aynı gaz bulutu girdabından oluştuklarından, yörüngelerinin de yıldızın döndüğü yönde olması bekleniyor.

‘Güneş batıdan doğacak’
İNGİLİZ astronomların yeni keşfi, kıyamet alametlerinin büyüğü olarak Hazreti Muhammed’den rivayet edilen güneşin batıdan doğacağını bildiren hadis-i şerifi hatırlattı. Hadis-i şerif şöyle: “Güneş batıdan doğmadıkça kıyamet kopmaz. Güneş batıdan doğunca, insanlar onu görür ve hepsi de iman ederler. Fakat bu imanları fayda vermez. (Buhari)