Edİtör: Erkavim Yıldırım
Ülkemizde Karadeniz bölgesinde en lezzetlisi yetiştirilen kivi, sindirim dostu bir meyvedir. Özellikle kış aylarında tüketilmesinin nedeni ise antibiyotik yerine geçen faydaları sayesindedir.
Tropik meyveler arasında en popüler olanı kivi kış aylarında sıklıkla tüketilir. C vitamini deposu olan kivi, bağışıklık sistemini hastalıklara karşı güçlendirir. Vücudun yenilenmesini sağlayan C vitaminli kividen yapılan reçelle kahvaltıda bu faydaları elde edebilirsiniz.
MALZEMELER
4 adet en sert kivi
Bir çay bardağı kadar toz şeker
2 adet karanfil
Yarım adet limon
Çay kaşığı ucu kadar tereyağı
YAPILIŞI
Kivilerin kabuklarını soyduktan sonra dilimlere ayırıp tencereye koyun.
Üzerine karanfil ve şekeri koyup bir su bardağı kadar su ilave edin.
Akabinde bir gece böyle bekletin.
Ertesi gün limonun kabuklarını içine rendeleyip suyunu sıkın.
20 dakika beklettikten sonra kaynatın.
Akabinde 15 dakika sonra ocaktan alıp blendırdan geçirin.
Kivi reçelinizi temiz cam bir kavanoza koyun.