Kitaplarında kin kusuyorlar

Kitaplarında kin kusuyorlar

Kitaplarında kin kusuyorlar

Kitapları kinle dolu
İçinde AB üyelerinin de bulunduğu 27 ülkenin ders kitabında Türkler,  “tecavüzcü, asalak işgalci” olarak tanımlanıyor.

Genelkurmay Başkanlığı’nın 27 ülkenin yüzlerce ders kitabında yaptığı araştırma, Avrupa Birliği (AB) üyeleri dahil pek çok ülke ders kitabında Türklere yönelik öfke ve önyargı dolu ifadeler bulunduğunu ortaya çıkardı. Tüm kuşaklara Türkler; işkenceci, namus düşmanı olarak öğretiliyor. Hatta Almanya’da imla kılavuzunda Türk kelimesi ’sahtecilik yapan’olarak tanımlanıyor. “Dış Ülkelerin Ders Kitaplarında Türkler ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti Aleyhinde Tespit Edilen Hususlar Dokümanı” adlı araştırmada, Finlandiya’dan ABD’ye, Gürcistan’dan İtalya’ya kadar ülkeler incelendi. 568 dokümanda rastlanılan Türkiye aleyhine paragraflara en çok 92 alıntıyla Suriye’de rastlanıyor. Suriye’yi 65 alıntıyla Rum Yönetimi, 50 ile Bulgaristan, 43 ile Bosna Hersek Federasyonu, 39 ile Rusya izliyor.

                                              Okullarda nasıl gösteriliyor?

Dünyanın çeşitli ülkelerinde okutulan okul kitaplarında Türklere yönelik şu ifadeler yer alıyor:
Arnavutluk:
  Türkler nerede olduğunu öğrenince seni köle yapar, annenin de  ırzına geçer.

Bosna Hersek:
Osmanlılarda yolsuzluk, şiddet, soygunlar ve asalaklık idarenin temel unsurlarıydı. 

Makedonya: Osmanlı’da direnişçiler asılıyor, kazığa çakılıyor veya derisi soyuluyordu.

Almanya: 5 bölgede yaşayan Kürtler devlet kurma arzusundadır. Türk askerleri aileleri bölmekte, işkence yapmakta. Türk ordusu işkencecidir. İtalyanlar ve Türkler olmasaydı kim bizim çöpümüzü toplar, caddelerimizi süpürürdü?

Yunanistan: 1821 yılında başlayan ayaklanmanın ikinci yılında Türkler Yeni Zalongo’yu (Yunanistan’ın Adriyatik kıyılarında küçük bir yerleşim birimi) ele geçirdi ve masum halka rağmen yağmaladı. Kadınlar kölelikten ve namuslarının kirletilmesinden kurtulmak için, Arapiça Şelalesi’nden atlamayı ve boğularak ölmeyi tercih etti.

Finlandiya:
Kürt nüfusun yarısının yaşadığı Türkiye’de, okullarda ve iletişim araçlarında Kürt dilinin kullanımı yasaklanmıştır.  PKK, Türkiye’de 1984 yılından başlayarak bağımsız Kürdistan’ı kurmak için silahlı özgürlük savaşı yürütmüştür ve kargaşa ortamında binlerce insan ölmüştür.