Kıskançlık dehşeti

Kıskançlık dehşeti

Kıskançlık dehşeti

Konya'da 17 yaşındaki bir genç, dini nikahlı 16 yaşındaki eşini, çıkan kıskançlık kavgasında ekmek bıçağıyla boğazından keserek öldürdü.

Kaçırdığı kızı kıskandı
Sabit bir işi olmayan Ü.Ö (17), 2 ay önce kaçırdığı Rukiye A. (16) ile dini nikahlı olarak birlikte yaşamaya başladı. Annesi ve kardeşleriyle aynı evi paylaşan Ü.Ö, eşi Rukiye A. ile kıskançlık nedeniyle sorunlar yaşamaya başladı.

Yere yatırarak boğazını kesti 
Sürekli eşiyle tartıştığı öğrenilen Ü.Ö. son olarak eşi Rukiye Azat'la "Gözü dışarıda" olduğunu öne sürerek tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ü.Ö. annesi ve kardeşlerinin evde uyuduğu sırada eşi Rukiye A.'yı, yere yatırdıktan sonra boğazını kesti. Boğazı kesilen Rukiye Azat, olay yerinde hayatını kaybetti.

"Gözü dışarıdaydı, namusumu temizledim"
Kavga seslerinin duyan komşuların haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis, cinayet zanlısı Ü.Ö.'yü gözaltına aldı. Ü.Ö.'nün gözaltına alındığı sırada, "Gözü dışarıdaydı, namusumu temizledim" dediği öğrenildi. Polis, cinayet zanlısı Ü.Ö. ile birlikte evde bulunan annesi ve kardeşlerini de ifadelerine başvurmak üzere polis merkezine götürdü.

Uyuşturucu kullandığı iddia edildi
Olay yerinde hayatını kaybeden Rukiye A.'nın cesedi savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere cenaze aracına konularak Konya Numune Hastanesi morguna kaldırıldı. Yaşı küçük olduğu için Çocuk Şube Müdürlüğü'ne teslim edilen cinayet zanlısı Ü.Ö'nün cinayeti işlemeden önce uyuşturucu hap aldığı iddia edildi.

Daha önce de kız kaçırmış
Ü.Ö'nün daha önce de kaçırdığı başka bir kızla birlikte olduktan sonra evden gönderdiği, ondan sonra yine kaçırdığı Rukiye A. ile yaşamaya başladığı belirtildi.

Sabıkalı
Yaşının küçük olması nedeniyle avukat eşliğinde sorgulanacak olan cinayet zanlısı Ü.Ö'nün bir ara karıştığı kavgadan sabıkasının bulunduğu öğrenildi. Cinayet zanlısı Ü.Ö'nün yaşı küçük olduğu gerekçesiyle sabah erken saatlerde adliyeye sevk edildiği belirtildi.