Kış erken bastırdı havalar soğudu

Kış erken bastırdı havalar soğudu

Kış erken bastırdı havalar soğudu

Tüm yurtta etkili olan sağanak yağış, İstanbul, Trabzon, Bingöl ve Kocaeli’de su baskınlarına yol açtı. Tekirdağ Saray’da dere kenarındaki evler boşaltıldı. Erzurum ve Ardahan aniden bastıran karla birlikte beyaza büründü.

Soğuk hava kar getirdi
Sağanak yağış, İstanbul, Trabzon, Tekirdağ, Bingöl ve Kocaeli’de su baskınlarına yol açtı. Tekirdağ Saray’da dere kenarındaki evlerin boşaltılması istenirken, Erzurum ve Ardahan beyaza büründü .

Türkiye, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisi altına girdi. Trakya, Karadeniz ve Marmara’da kuvvetli sağanak yağış etkili olurken, doğuda ise mevsimin ilk karı düştü. İstanbul’da önceki gün öğle saatlerinde başlayan ve aralıklara devam eden yağmur dün öğle saatlerinde etkisini artırdı. Kentin Anadolu Yakası’ndaki Kartal, Maltepe, Beykoz, Sultanbeyli ve Pendik’te çok sayıda ev ve işyerini su bastı. Kartal Cevizli’deki Bülbül Deresi ile Sultanbeyli Uzun Dere’de 190 ev ve iş yerinde su baskını yaşandı. Kızılay bölgeye 4 afet aracıyla 11 uzman afet müdahale personeli gönderildi. Sancaktepe ilçesi Samandıra beldesi, Pendik ve Kartal’da su baskınında evlerinde mahsur kalan bazı vatandaşlar  itfaiye ekiplerince kurtarıldı. Kartal Cevizli mevkisindeki su baskını nedeniyle E-5 ulaşıma kapandı. Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kuvvetli yağışın Pazartesi gününden itibaren etkisini kaybedeceğini ve hafta ortasından itibaren poyrazla birlikte sıcaklıkların mevsim normallerine döneceğini bildirdi. Yıldırım, kuvvetli yağış ve fırtına uyarısının devam ettiğini belirterek, vatandaşların su baskını, fırtına ve toprak kaymasına karşı duyarlı olmalarını istedi.

Kandıra’da dere taştı
Kocaeli’nin Kandıra ilçesinde yağış nedeniyle Ahmetli Mahallesi’nde ıslah çalışmaları devam eden Selce Deresi taştı. Taşkın nedeniyle mahalledeki 3 ev tahliye edildi. Mahalle sakinleri iş makineleriyle güvenli bir yere götürüldü.  Kandıra Sanayi Sitesi’ndeki bazı iş yerlerini de sel suları bastı.

Dere kenarındaki evler boşaltılıyor
Tekirdağ’ın Saray ilçesinde önceki günden itibaren etkili olan sağanak yağış dolayısıyla su seviyesi yükselen Galata Deresi’nin taşma ihtimaline karşı, belediye anons yaparak dere kenarındaki evlerin boşatılmasını istedi. Saray ilçesinde 8 Eylüldeki sel felaketinde, Galata Deresi’nin taşması sonucu çiftlik evinde kalan 5 kişilik aile sel sularına kapılarak ölmüştü.

Cadde trafiğe kapandı
Giresun’da iki gündür etkili olan sağanak yağış nedeniyle kent merkezinden denize dökülen Tabaklar Deresi’nin taşması nedeniyle Alpaslan Caddesi ve Bulancak Durağı Kavşağı yönündeki yol, araç trafiğine kapatıldı. Bingöl’de  yağmur nedeniyle Küçük Sanayi Sitesi yakınlarından geçen Kafir Deresi taştı. Taşkında, 50 iş yerini su basarken, iş yeri sahipleri içi kum dolu çuvallarla iş yerlerinin önünde set oluşturdu.

Ardahan ve Erzurum’a beyaz sürpriz
Erzurum’da önceki gece başlayan kar yağışı kent merkezini beyaza bürünürken, kar kalınlığı da 5 santimetreye ulaştı. Belediye ve Karayolları Bölge Müdürlüğü ekipleri de yol temizlik çalışmalarına başladılar. Ardahan şehir merkezine de dün sabah saatlerinde kar yağdı. Kar yağışının Ardahan-Şavşat ve Ardahan-Posof karayollarında artarak devam ettiği belirtildi. SunExpress hava yollarına ait saat 08.40 İzmir-Erzurum uçağı,  kar yağışı nedeniyle Erzurum Havalimanı’na inemeyerek, İzmir’e geri döndü.