Kırşehir'e deniz geldi!

Kırşehir'e deniz geldi!

Kırşehir'e deniz geldi!

Yelken kulübü, Hirfanlı Baraj Gölü’nü su sporları merkezi yapıyor. Yelkencilerin yanı sıra yüzen ve jet ski’ye binenler deniz keyfi yaşıyor

Kırşehir’in Kaman ilçesi yakınlarındaki Hirfanlı Baraj Gölü, su sporları etkinlikleri ile “Anadolu’nun denizi” haline gelecek. Baraj Gölü’nde su sporları faaliyetleri düzenlemek için kurulan Hirfanlı Yelken Kulübü Başkanı Okay Kılıç, 1 Haziran’da faaliyete geçen kulüpleriyle Hirfanlı Baraj Gölü’nü su sporları merkezi haline getireceklerini söyledi. Kılıç, “Hirfanlı Baraj Gölü, 75 kilometre uzunluğu, 15 kilometre genişliği, 70 metreye varan derinliği ve içindeki adalar ile su sporları açısından çok önemli bir merkez” dedi. Gölü tanıtmak için kolları sıvadıklarını ifade eden Kılıç, 10 öğrenciye yelken kursu açtıklarını  söyledi.

Yabancılara tanıtım
Adaları, doğal plajları ve iklimi gibi özellikleri ile adeta bir denizi andıran Hirfanlı’yı tanıtmak için etkinlikler de düzenleyeceklerini belirten Kılıç, şunları söyledi: Bu yıl yetişmezse gelecek yıl Ankara’daki büyükelçilik çalışanlarına yönelik yelken yarışları düzenleyeceğiz Bu sayede iç sularımızın zenginliğini yabancılara tanıtacağız.


Kırşehir Kaman yakınlarındaki Hirfanlı Baraj Gölü’nde yelkenlerin yanı sıra yüzenler ve jet ski kullananlar da dikkat çekiyor.