Kin anıtı açılışında Türk gazeteciler tartaklandı

Kin anıtı açılışında Türk gazeteciler tartaklandı

Kin anıtı açılışında Türk gazeteciler tartaklandı

Kin anıtı açılışında Türkler tartaklandı
İngiltere’ye bağlı 4 ülkeden biri olan Galler’deki Uluslararası İlişkiler Merkezi’nin (WCIA) “Barış Bahçesi” nde yapılan Ermeni anıtının açılışında Türk gazeteciler tartaklandı. Cardiff’teki Galler Uluslararası İlişkiler Merkezinin salonunda toplanan yaklaşık 300 Ermeni, önce Türk gazetecilerin salonda yapılan törene alınmasını engelledi.

Türkçe’yi yasakladılar

Daha sonra bahçede gerçekleştirilen törende de zor kullanmaya kalkıştı. Türk gazetecilere bahçedeki töreni izlemeleri konusunda yardım sözü veren Merkez Genel Müdürü Stephen Thomas ise bahçedeki anıt önünde toplanan Ermenilerin Türk gazetecilere saldırılarmalarına kayıtsız kaldı. Alandaki Ermeniler, Türk gazetecilerin aralarında Türkçe konuşmasına da, “Bu alanda Türkçe konuşamazsınız” diyerek müdahalelerde bulundu. Bu sırada Galler polisi, tören alanındaki gazetecileri zorla dışarı çıkardı. Gazetecilerle tartışan polis yetkilileri, itirazlara rağmen, “Dışarı çıkacaksınız, aldığımız emir böyle. Tören alınında istenmiyorsunuz, güvenliğinizi sağlayamayız” karşılığını verdi. Arbede sırasında bazı Ermeniler, AA kameramanını tartaklayarak tören alanı dışına çıkartmaya çalışırken, bazıları da onu kamerasını kırmakla tehdit etti.

Ermeniler, Galler’deki sözde soykırımı anıtı açılışında, Türk gazetecileri tartaklayarak görev yapmalarını engelledi

Papazlar ilahilerle kutladı
Ermenistan Büyükelçisi Vahe Gabrelyan’ın ve Ermeni Başpiskoposu
Nathan Hovvanısyan’ın da katıldığı törenin ardından Ermeniler, yaklaşık 2 saat süren programda konuşmalar yaptı ve ilahiler okudu.

20. yüzyılın  en büyük yalanı
Tören alanında toplanan Türkler de Ermeni küstahlığı karşısında sessiz kalmadı Yaklaşık 100 kadar Türk  “20 Yüzyılın en büyük yalanı: Ermeni Soykırımı” yazan pankartı açarak tören boyunca protesto gösterisinde bulundu.