Kim geçer Zehra Güneş'i

Kim geçer Zehra Güneş'i

Milli voleybolcu Zehra Güneş, Paris Olimpiyat Oyunları'na da şimdiden damgasını vurdu.

A Milli Kadın Voleybol Takımımız'ın Paris Olimpiyat Oyunları'nda en büyük kozlarından biri olan Zehra Güneş, maçlar başlamadan en çok konuşulan isimlerden biri oldu.

Olimpiyat oyunlarında sosyal medyada en çok takipçisi olan 8 kadın voleybolcu açıklandı.

Volleyball World'ın yaptığı araştırmada Zehra Güneş, 3.99 milyon takipçisiyle açık ara önde yer aldı.

Zehda Güneş'in ardından 1,64 milyon takipçiyle Melissa Vargas, 1,62 milyon takipçiyle de Ebrar Karakurt geldi.

Listenin 4. sırasında Brezilyalı Gabi Guimaraes, 5. sırasında 1,29 milyon takipçiyle yine Brezilyalı Rosamaria Montibeller beşinci, 6. sırasında da 1,19 milyonla ise aynı ülkeden Daher bulunuyor.

Hande Baladın 1,13 milyon takipçisi ile 7., Eda Erdem Dündar ise 1,04 milyon ile sekizinci sırada yer aldı.

ZEHRA GÜNEŞ KİMDİR?

7 Temmuz 1999'da İstanbul Kartal'da doğan Zehra Güneş, voleybola 12 yaşında VakıfBank'ta başladı. Hem yıldız hem de genç kategorilerinde iki yıl üst üste Türkiye şampiyonluğu yaşadı. 15 yaşında, 2. Lig takımlarından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde bir sezon kiralık olarak oynadı ve aynı sezon PAF takım ve genç takımla Türkiye şampiyonluğu kazandı. 2015-2016 sezonunda VakıfBank'ın 3. Lig'den 2. Lig'e şampiyon olarak yükselen ikinci takımında yer aldı. 2016-2017 sezonunda Beşiktaş'a kiralanan Zehra, sezon sonunda VakıfBank Genç Takımı ile yeniden Türkiye şampiyonu oldu. 2017-2018 sezonundan itibaren VakıfBank A Takımı'nda oynayan Zehra Güneş, sarı-siyahlı formayla 3 FIVB Kulüpler Dünya Şampiyonası, 3 CEV Şampiyonlar Ligi, 4 Türkiye Ligi, 3 Kupa Voley ve 2 Şampiyonlar Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Zehra Güneş, Yıldız Milli Takımı ile dünya dördüncülüğü, Balkan ve EYOF şampiyonluğu, Genç Milli Takım ile Avrupa üçüncülüğü ve dünya dördüncülüğü, 23 Yaş Altı Milli Takımı ile dünya şampiyonluğu yaşadı. 1999 doğumlu orta oyuncu, A Milli Takım formasıyla 2018 FIVB Milletler Ligi ve 2019 Avrupa Şampiyonası'nda bronz madalya kazandı. Zehra Güneş, 2020 Tokyo Olimpiyat Elemeleri'nde birinci olarak 2020 Tokyo Olimpiyatları biletini kazanan Filenin Sultanları'nın kadrosunda yer aldı ve Olimpiyat Oyunları'nda mücadele etti. Türkiye A Kadın Milli Takımı, 2023 FIVB Milletler Ligi ve 2023 Avrupa Şampiyonası'nda altın madalya kazanırken; Zehra Güneş iki turnuvanın da en iyi orta oyuncusu seçildi.

zehra-gunes.jpeg

zehra-hande.webp

zehra-melissa.jpg

İlgili Haberler