DHA- Karabük’ün Safranbolu ilçesinde çeşitli birçok sektörde kullanılan safranın hasadına başlandı. Gıda, tıp ve giyim sektöründe kullanılan safranda 40 dekar alandan 25 kilogram ürün elde edilmesi bekleniyor.
11 yıldır safran yetiştirdiği belirten çiftçi İsmail Yılmaz, “Bu sezon safranın kilosunu 40 bin liradan veriyoruz. Safranın en büyük özelliği hücre yenileyici olması. Dünyada da safran mutluluk iksiri olarak bilinir. Çok içildiğinde gülme krizine sokar. 1 gram safrandan 80-100 bardak çay yapılabilir. Birçok gıda ve sağlık ürününde de safran kullanılıyor. Yurt dışından birçok alıcı geliyor. Özellikle bu yıl Arap ülkelerinden gelenler var’’ diye konuştu.
YENİ GÖZDE O
Safran tarlalarına yoğun ilgi gösteren turistler tarlada hasat yapıp fotoğraf çekiyor.
İsmail Yılmaz, safran tarlalarının çok fazla turist ağırladığını belirterek, “Turistler için safran tarlaları favori hale dönüştü. Bugün 4-5 tur gelecek. Kasım sonuna kadar bu devam eder. Geçen yıl tarlamıza ziyaret için 200 otobüs geldi. Bu sene korona virüsten ötürü ne olur bilmiyorum ama şu anda turistler tarafından yoğun bir talep var’’ dedi.
Meme kanserinde erken teşhisin önemi nedir?
Kadınlarda en sık görülen kanser türü!
Bebeklerde İshal hastalığının nedenleri nelerdir?