Ramazan ayının vazgeçilmez tatlılarından Kıbrıs tatlısı iftar sonrası sofraları süslüyor. Kıbrıs tatlısını yapmak isteyenler Kıbrıs tatlısının tarifini ve Kıbrıs tatlısının püf noktalarını araştırıyor. Peki, Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır? Kıbrıs tatlısı tarifinin malzemeleri neler?
Sizler için Kıbrıs tatlısının yapılışını ve Kıbrıs tatlısının püf noktalarını derledik. İşte Kıbrıs tatlısı tarifi..
KIBRIS TATLISI MALZEMELERİ NELER?
- 3 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı galeta unu
- 1 su bardağı kırılmış ceviz
- 1 su bardağı Hindistan cevizi
- 1 paket kabartma tozu
Kreması İçin;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 paket krem şanti
Şerbeti İçin;
- 2 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 paket vanilya
KIBRIS TATLISI TARİFİ NASIL YAPILIR?
Öncelikle şerbeti için bir tencereye suyu ve şekeri dökün. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp, 15 dakika daha kaynatın.
Şerbet hazır olunca altını kapatın ve vanilyayı ekleyip, soğuması için bekletin.
Keki için, yumurtaları ve şekeri iyice çırpın. Diğer malzemeleri de ekleyip, karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye veya borcama dökün.
160 derece fırında, 30 dakika pişirin. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şerbeti üzerine dökün ve soğuması için bekletin.
Kreması için, krem şanti hariç diğer malzemeleri bir tencerede muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin. Altını kapatın, toz krem şantiyi ekleyin ve blenderla 5 dakika çırpın.
Soğumuş şerbetli kekin üzerine, bu kremsi muhallebiyi dökün. Kıbrıs tatlısının üzerine bolca Hindistan cevizi serpin ve buzdolabında 2-3 saat bekletip servis yapın.