Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır?

Kıbrıs tatlısı nasıl yapılır?

Muhtemelen adını daha önce hiç duymadığınız kolay kıbrıs tatlısı tarifi lezzetiyle aklınızı başınızdan alacak. Hem kremalı hem de şerbetli bir tatlı olan kıbrıs tatlısı tarifi sütlü tatlı ve şerbetli tatlı ayrımını tamamen ortadan kaldırıyor.

TV 8 ekranlarında yayınlanan Masterchef Türkiye adlı programa Kıbrıslı Türk aşçı katıldı. Kıbrıs tatlısı tarifi kendine has lezzetiyle sofraların yeni gözdesi aday bir tatlı. Kolay yapılışı ile dikkatinizi kısa sürede çekecek kolay Kıbrıs tatlısı tarifi ile misafirlerinizi en özel bir biçimde ağırlayabileceksiniz. Misafirleriniz için şerbetli mi yoksa sütlü tatlı mı yapacağınıza bir türlü karar veremiyorsanız Kıbrıs tatlısı tarifi tüm sorunlarınızı bir anda ortadan kaldıracak. Alt kekinde şerbet olan, üst kısmı ise sütlü muhallebi ile kaplanan Kıbrıs tatlısı tarifini sizler için hazırladık, göz atarak hemen deneyin.

KIBRIS TATLISI

Alt tabanda lezzetli ve ağızda dalan şerbetli keki, üst kısımda ise yoğun kıvamıyla ağızlarınızdan tadı silinmeyecek muhallebisi ile Kıbrıs tatlısı tarifi tüm ailenizin yeni favori tatlısı olacak. Yapılışı ise oldukça basit. Hafif bir tatlı olan kolay Kıbrıs tatlısı tarifi nasıl yapılır, gerekli malzemeler nelerdir hepsinin cevabı yazımızın devamında yer alıyor, göz atmadan geçmeyin.

KIBRIS TATLISI GEREKLİ MALZEMELER

-1 su bardağı dövülmüş ceviz

-1 su bardağı galeta unu

-1 su bardağı Hindistan cevizi

-Yarım su bardağı sıvıyağ

-Yarım su bardağı şeker

-3 tane yumurta

Muhallebi için:

-3 su bardağı süt

-2 yemek kaşığı un

-1 yemek kaşığı nişasta

-4 yemek kaşığı şeker

Şerbeti için:

-2 bardak şeker

-2 su bardağı su

-Yarım limon suyu

 

KIBRIS TATLISI YAPIMI

Şekeri ve yumurtayı bir kabın içinde çırpalım, sonrasında diğer malzemeleri de ekleyip karıştıralım.

Koyu bir kek kıvamına gelene kadar karıştırdığımız karışımı önceden ısıtılmış 180 derece fırında, yağlanmış tart kalıbı ile birlikte 20 dakika boyunca pişirelim.

Şerbeti için bir tencerenin içine suyu alalım, kaynayınca şekerleri suya ekleyelim ve şekerler eriyene kadar karıştıralım. Hazırladığımız kek ılıyınca şerbet karışımını üzerine dökelim.

Muhallebi için sütü ve diğer malzemeleri tencereye koyalım ve karıştıralım. Ocağın altını yakalım.

Koyu bir muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın ve sonrasında ocağın altını kapatalım.

Son adım olarak ise hazırladığımız muhallebi karışımını kekin üzerine dökelim ve üzerini Hindistan cevizi ile süsleyelim.

Afiyet olsun!

BÜYÜK BORCAMDA KIBRIS TATLISI TARİFİ

Büyük borcamda Kıbrıs tatlısı yapımı için malzemeler

Kek İçin:

5 adet yumurta

Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker

Yarım su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağ

1, 5 su bardağı galeta unu

1, 5 su bardağı kırılmış ceviz

1, 5 su bardağı Hindistan cevizi

1 paket kabartma tozu

Kreması için:

1, 5 litre süt

1, 5 su bardağı nişasta

Yarım su bardağından 1 parmak fazla şeker

2 paket vanilya

1, 5 paket krem şanti

Şerbeti için:

3 su bardağı su

2 su bardağı şeker

1 paket vanilya