Kestane, C vitamini içeriyor. Ayrıca zengin bir B6 vitamini kaynağı. Sindirim sisteminin düzgün çalışması için gerekli olan lif kaynağı. Ceviz, badem ve fındığın aksine daha az yağ, yüksek oranda nişasta ve C vitamini içeriyor. Nişasta oranı yüksek olduğu için un olarak da tüketilebiliyor. Glüten içermez. Ekmek ve hamur işlerinde kullanılır.
İçeriğinde C, E ve B vitaminleri bulunuyor. Fosfor, magnezyum, kükürt ve kalsiyum gibi diğer mineralleri de içinde barındırıyor.
Kestanenin içinde bulunan Omega-3 ve Omega-6 yağ asitleri kolesterol seviyesini olumlu yönde etkiler. İltihaplanmayı önleyebiliyor. Kalp hastalıklarına ve kansere karşı da koruma sağlıyor.
Lif ve karbonhidratları nedeniyle doyurucu. Uzun süre tok tutuyor.
Bağırsak florasını destekliyor, kabızlığı önlüyor. Bağırsaklarda yavaş emilir ve kan şekerinin çabuk yükselmesine sebep olmaz. Bu özelliği ile şeker hastaları da kontrollü olarak kestane yiyebilir.
Kestane kalsiyum, fosfor ve magnezyum içeriğiyle kemikleri ve dişleri sağlıklı tutuyor. Kestanenin içeriğindeki Fosfor ve B vitaminleri sinir sistemi için yararlı...
Çünkü B vitamini sinirleri güçlendirir. Ayrıca beyindeki mutluluk hormonu serotonin üretimini destekler. Vegan beslenen kişiler, yaşlılar ve sporcular da kestane yiyebilir. Meşhur kestane çölyak hastalığı veya glüten intoleransı olan kişiler için iyi de iyi bir besin ve Çölyak hastaları için buğday içermeyen un kaynağı...