Mor Havuç Dolması olarak da bilinen geleneksel Türk mutfağındaki tencere yemeklerinden olan Keşir dolması çok lezzetlidir.
Keşir Dolması Tarifi
* 1,5 Kg. Mor Havuç
* 2 Adet Soğan
* 300 Gr. Yağlı Kıyma
* 2 Çorba Kaşığı Domates Salçası
* 300 Gr. Pirinç
* 2 Çorba Kaşığı Nar Ekşisi
* 2 Diş Sarımsak
* 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane
* 1 Çay Kaşığı Karabiber
* Tuz
Keşir Dolması Nasıl Yapılır?
Mor havuç sert olduğundan, oyma işlemi Antakya''da çıkrıkçılarda yapılmaktadır. Ancak bunun yanında havuçlar haşlanmak suretiyle de içleri kolayca oyulabilir hale getirilebilir.
Pirinç yıkanıp süzülür. Soğan ve sarımsak, ince doğranır. Kıyma,domates salçası, nar ekşisi, nane, karabiber ve tuz ilave edilerek iyice karıştırılır.
Havuçların içi bu karışımla doldurulup ağzı yukarıda olacak şekilde tencereye dizilir. Ağızlarını aşmayacak miktarda su eklenerek pişirilir.