Kelepir hisseler Meclis gündeminde

Kelepir hisseler Meclis gündeminde

Kelepir hisseler Meclis gündeminde

Özelleştirme İdaresi’nin sürpriz bir şekilde yarı fiyatına halka arz ettiği Türk Telekom hisse senetleri  borsada yabancılar tarafından küçük yatırımcının elinden bir bir alınınca konu Meclis gündemine taşındı. Özelleştirme İdaresi’nin “satışı küçük yatırımcıya yaptık” savunması ortadan kalkınca, CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu, Türk Telekom hisselerinin çok ucuza piyasaya sürüldüğünü ve hisselerin yüzde 50 ucuza satılmasının nedenlerini öğrenmek istedi.

Politika değişikliği

Coşkunoğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergede, halka arz sonrası Türk Telekom’un yönetiminde bir değişiklik olup olmayacağını da sordu. CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da adli emanet paralarının yatırıldığı bankanın neden değiştirildiğini sordu.

Telekom’un gayrimenkulden farkı...
CHP Uşak Milletvekili Osman Coşkunoğlu,  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a sunduğu önergede,   “Türk Telekom’un sıradan bir emlaktan farklı gayrimenkul olup olmadığını” da sordu. Osman Coşkunoğlu,  “hem ulusal güvenlik hem de ulusal teknolojimiz açısından değerlendirecek olursanız, sizce Türk Telekom sıradan bir emlaktan farklı gayrimenkul müdür? Öyleyse o zaman gerek 2005’de yapılan blok satışta gerekse geçtiğimiz günlerde yapılan halka arzda sıradan emlak satmaktan daha farklı olarak ne satılmıştır” sorusunu yöneltti.