KAZAN:ABD istedi o da gidiyor

KAZAN:ABD istedi o da gidiyor

KAZAN:ABD istedi o da gidiyor

1993’te RP’de Gül’le birlikte çalışan Şevket Kazan, “Sağlam bir Milli Görüşçüyken, ABD işbirlikçiliği noktasına geldiklerini görüyoruz” dedi. 

Haber: Selda Öztürk Kay

Milli Görüşçü’ydü şimdi işbirlikçi oldu
Cumhurbaşkanı Gül’ün Erivan’a gitmesi, eski çalışma arkadaşlarını şaşırtmadı. Refah Partisi sıralarında Gül ile yan yana oturan Şevket Kazan, “ABD istedi o da gidiyor. Sağlam bir milli görüşçüyken, ABD işbirlikçiliği olduğunu görüyoruz” dedi.

“ABD istedi”diye gidiyor
Gül’ün ziyareti konusunda en yerinde eleştirinin CHP lideri Baykal’dan geldiğini belirten Kazan, “Sayın Baykal, Gül’e, ’Refah Partisi zamanında kürsüye çıktığında ne konuştun, bugün ne yapıyorsun?’ diyerek tartışmalara son noktayı koymuştur. Ben Ermenistan’a kendi inisiyatifi ile gittiğini düşünmüyorum. ABD istedi, o da yerine getiriyor” yorumunu yaptı. Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ertan Yülek ise, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Ermenistan ziyaretinin, bu devletle karşılıklı yapılacak müzakerelerin sonucunda gerçekleşmesi gerektiğini söyledi. Yülek,  “Bu ziyaret, Türkiye’deki liberallerin ve AB’nin baskısıyla gerçekleşti. Oysa önce Ermenistan’dan bir adım atılması gerekiyordu” yorumunu yaptı.