Kayıtta tuvalet kağıdı isteniyor

Kayıtta tuvalet kağıdı isteniyor

Kayıtta tuvalet kağıdı isteniyor

OKULLARDA YAŞANAN BAĞIŞ REZALETİNE BİR YENİSİ EKLENDİ

Kayıtta tuvalet kağıdı isteniyor 
Sivas’ta, Muzaffer Sarısözen Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinin giriş kapısına yeni kayıt olan öğrencilerin almak zorunda oldukları malzemelerin listesi asıldı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın “okullarda zorunlu bağış kesinlikle mecburi tutulamaz” şeklindeki uyarılarına rağmen, bazı liselerde öğrencilerin birtakım ihtiyaç malzemelerini getirmeleri için zorlanmaları, velileri çileden çıkardı. Sivas’ta, Muzaffer Sarı sözen Anadolu Güzel Sanatlar Lisesinde, yeni kayıt yaptıracak öğrencilerden 1 paket kağıt havlu ve 1 paket tuvalet kağıdı getirmeleri istendi.

Aile birliği karar verdi

Bu doğrultuda okulun girişine, kayıtlarla ilgili duyuruların yanında markası da belirtilerek “Yeni kayıt yaptıracak öğrenciler 8’li  (1 paket) kağıt havlu ve 12’li (1 paket) tuvalet kağıdı getireceklerdir” şeklinde yazı asıldı. Okulda derslerin sanata dayalı olması nedeniyle öğrencilerin resim, heykel gibi eserleriyle ilgili çalışma yaparken ve enstrüman kullanırken sürekli ellerini kullandıklarını belirten okul yetkilileri, bu nedenle öğrencilerin devamlı ellerini yıkamaları ve temizlemeleri gerektiğini kaydettiler.

Veliler tepkili
Yetkililer, bu malzemelerin çok çabuk tükenmesi nedeniyle böyle bir karar alındığını belirttiler. Geçen yıl bu ihtiyaçları okulun karşılamaya çalıştığını, ancak böyle bir ödeneklerinin bulunmadığını ifade eden yetkililer, bu durum karşısında  okul aile birliğinin böyle bir karar verdiğini, okul yönetiminin de bu kararı uyguladığını söylediler. Böyle bir ihtiyacı karşılamak zorunda olmadıklarını belirten veliler ise, bu tür isteklerin kayıt için bir şart olarak öne sürülmesini doğru bulmadıklarını söylediler.

Listedeki malzemeler, markaları da belirtilerek istendi. Bu liste içinde, Selpak marka 8’li (1 paket) kağıt havlu ve 12’li (1 paket) tuvalet kağıdı bulunuyor.