Kayıp kızın ailesine rekor teklif

Kayıp kızın ailesine rekor teklif

Kayıp kızın ailesine rekor teklif

Portekiz’de geçen yıl Mayıs ayında kaybolan ve bulunması için dünya çapında kampanyalar düzenlenen İngiliz kız Madeleine McCann’in anne-babasının, ABD’nin en ünlü iki talk show’cusu tarafından kapışıldığı, çifte getirilen teklifin 1 milyon sterlin (Yaklaşık 2.4 Milyon YTL) olduğu öne  sürüldü.

Ücret tarihe geçecek

Daha önce bazı yayın evleri ve film yapımcılarıyla görüştükleri yolunda haberlere de konu olan Kate ve Gerry McCann çiftinin kızlarının kaybolmasıyla ilgili konuşturulması için ABD’nin en ünlü iki talk show’cusu Oprah Winfrey ve Barbara Walters’ın büyük bir mücadele içinde oldukları ve teklif edilen fiyatın 1 milyon sterline kadar yükseldiği bildirildi. Çiftin, herhangi bir takl show’cuyla 1 milyon sterline anlaşması halinde, bunun bir TV röportajı için bugüne kadar ödenen en yüksek ücret olarak tarihe geçeceği bildirildi.

Fondaki para bitti

McCann çiftiyse konuyla ilgili açıklamasında, kızlarının bulunması için bağışlarla oluşturulan ve “Find Madeleine” adı verilen 1,2 milyon sterlinlik fondaki paranın Haziran ayı itibarıyla tükenmesinin beklendiğini, bu nedenle bu tür teklifler üzerinde düşünmek zorunda kaldıklarını belirtti. Ancak teklifi kabul etmesi halinde de, çiftin kızlarına yardım amacıyla toplanan paraları şahsi ihtiyaçlarına kullandıklarını düşünen kesimin eline daha büyük koz verilmesi ve daha ciddi suçlamalarla karşılaşma ihtimalinden korktukları belirtiliyor.

Madeleine dünyanın gündemine oturdu
Kate ve Gerry McCann çiftinin kızları Madeleine, geçen yılın Mayıs ayında ailenin Portekiz’de tatil yaptıkları apart oteldeki odalarından kaybolmuştu. Olay tüm dünyada büyük ilgi çekmiş ve kamuoyu oluşturulması sonucu, kurulan fona binlerce kişi para yağdırmıştı.